U pravu je, mora se priznati

"OVO JE KRIMINAL NBA LIGE": Jokićev trener o sramoti čitavog takmičenja!

Autor Mladen Šolak

Sve im je "sasuo", jer je morao da to izbaci iz sebe.

"Pre svega, reći ću nešto što nema veze sa vašim pitanjem", rekao je trener Denvera Majk Meloun u petak popodne po vremenu u Orlandu, tokom razgovora sa novinarima.

Potom je bez ustezanja rekao ono što veoma zamera NBA ligi i kompletnoj organizaciji "mehura" - da trenerima nije dozvoljeno da u "Volt Dizni rizortu" budu sa svojim porodicama.

Igračima jeste, sudijama jeste, ali trenerima nije.

"Danas je 60. dan, u redu? Ovi momci su došli ovde 7. jula i nije nas bilo mnogo, jer nas je desetkovao kovid. Ovo je originalna postava. Dakle, ovo je 60. dan. Razlog zašto ovo pominjem je to što igrači imaju svoje porodice ovde, što zaslužuju i što je prava stvar. Sudijama je dozvoljeno da imaju jednog gosta, što je sjajno za sudije. A treneri? Trenerima je zabranjeno da dovedu bilo koga!"

Udruženja igrača i sudija izborila su pravo svojim članovima da im dođu u posetu članovi porodica i gosti. Sa druge strane, trenerima je to zabranjeno.

A mora se priznati da jeste u pravu, jer treneri čije ekipe budu igrale NBA finale neće videti članove porodica više od 90 dana.

"Kažem jasno i glasno 'NBA ligo, treba da te bude sramota! Ovo je ludilo. Nedostaje mi porodica. I mislim da ne govorim samo u svoje ime, već verovatno u ime svih trenera koji su ovde. Ovde smo 60 dana i nije mi dozvoljeno da mi porodica dođe ovde. To je kriminal i ne bi trebalo tako da bude. Samo sam ovo hteo da skinem sa duše", rekao je on.

Meloun je mirnijim tonom dodao da razume NBA ligu, koja mora da donosi teške odluke, ali je i naglasio da moraju i trenere da uzmu u obzir.

"Samo hoću da razmotre i ljudsku stranu ovoga. Dugo vremena smo razdvojeni od svojih porodica, a ovo nije nešto za šta možete da se pripremite. Nismo u vojsci. Nemamo iskustva sa ovim. Iskreno mi nedostaje porodica. Ovo su vanredna vremena i jedinstva prilika ovde u 'mehuru'"

Denver je prošle noći porazom počeo seriju druge runde protiv Klipersa. Narednu utakmicu igraće u noći između subote i nedelje po našem vremenu (3 časa, prenos na TV Arena sport)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.