KAKAV TIM!

DŽABA IM I MVP, MAJAMI JE STRAŠAN: Batler i ekipa izgledaju kao kandidat za šampionski prsten!

Autor Milutin Vujičić

Preokret u poslednjoj deonici pokazuje njihovu snagu...

Pobeda ih deli od finala Istoka!

Majami je za sada "pregazio" favorizovani Milvoki pošto ih je pobedio i u trećem meču serije, ovoga puta zahvaljujući maestralnoj poslednoj četvrtini. U nju su Baksi ušli sa prednošću od 12 poena, ali su u njoj potpuno stali i zasluženo izgubili 115:100 (29:30, 21:27, 25:30, 40:13).

"Hit" je još jednom pokazao pobednički mentalitet kada je najvažnije, pre svega njihov najbolji košarkaš Džimi Batler, strelac čak 15 poena u finalnoj deonici!

To je bilo više nego što je čitava ekipa Milvokija ubacila u poslednjih 12 minuta meča u Orlandu, a to je zasluga loše selekcije šuta, kao i maestralne i čvrste odbrane koju Majami pokazuje, pa u ovom trenutku zaista deluju kao kandidat za šampionski prsten.

Batler je ubacio 30 poena, imao još sedam skokova i šest asistencija, dok je prošlogodišnji MVP Janis mogao bolje od 21 poena (33% iz igre), premda je imao 16 skokova i devet asistencija.

Najefikasniji kod Baksa bio je Bruk Lopez sa 22 poena, dok je Batler najveću ispomoć imao u Bemu Adebaju sa 20 poena i 16 skokova, odličan je bio i Džej Krauder sa 17, dok je Goran Dragić bio vrlo pribran u finišu i dirigovao je sa 15 poena.

Naredni "do or die" meč ove serije pokazaće da li Milvoki ima karakter pobednika, ili "mišiće pokazuju" samo tokom regularnog dela sezone.

Protekle večeri Hjuston je pobedio Lejkerse takođe posle lude poslednje četvrtine.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.