NOVI KOŠARKAŠKI PROJEKAT

ALBANIJA I "KOSOVO" KREĆU U ZAJEDNIČKU LIGU: Počinje takmičenje, žele i klubove iz Severne Makedonije!

Autor Nebojša Marković

Poznato i kada startuje ova liga.

Izvor: MN Press

Planovi za osnivanje nove "regionalne" lige u košarci su u punom jeku, a oni bi dodatno mogli da razbesne srpsku javnost.

Predsednici košarkaškij saveza Albanije i takozvanog "Kosova", potpisaće večeras u Tirani sporazum o osnivanju zajedničke košarkaške lige!

Možda će vas zanimati

Ovu vest javlja tamošnji "RTK2", a prenosi "RTS", navodeći da će liga brojati osam timova, po četiri iz svakog saveza.

Njena inauguralna sezona će startovati polovinom oktobra ove godine i biće igrana samo u muškoj konkurenciji, makar za sada.

"Osnovni cilj je podizanje kvaliteta košarke, jer će i klubovi morati da ulože više napora oko sastava, ali i organizacije. Sve je dogovoreno ranije i sada samo sledi potpisivanje ugovora predstavnika dva saveza koje će biti obavljeno večeras čime če i liga biti i zvanično formirana", rekao je u telefonskom razgovoru iz Tirane za "RTK2" Arben Fetahu, predsednik košarkaškog saveza takozvanog "Kosova".

"Postoji plan da se u nekoj od narednih sezona takmičenju pridruže i klubovi iz Severne Makedonije, ali i svih drugih federacija koje to žele", istakao je Fetahu.

Time bi došlo i do određenog "sukoba" sa regionalnom ABA ligom, imajući u vidu da u njenoj drugoj ligi postoje timovi iz Severne Makedonije.

(MONDO/RTS)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.