poziv na arbitražu

PARTIZAN JE POD OGROMNIM PRITISKOM, PRETE NAM IZBACIVANJEM: Mijailović se oglasio o radnom sastanku, potvrdio uslov

Autor Pavle Knežević

Predsednik Partizana potvrdio pisanje MONDA, otkrio namere kluba

Izvor: MN Press

Košarkaški region čeka sutrašnji radni sastanak ABA lige u nadi da će se pronaći rešenje blokade lige koje traje već dva meseca. Sukob je nastao na relaciji Partizan-FMP i Crvena zvezda, ali je sada prerastao i stvari postaju komplikovanije.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović potvrdio je pisanje MONDA i rekao koji je uslov kluba kome predsedava da dozvoli preregistraciju vlasništva, ali je naveo i da se vrši "ogroman pritisak" na crno-bele.

Mijailović je rekao da na radnom sastanku treba da se pronađu dva rešenja: jedan o početku sezone tokom koronavirusa, a drugi…

"Drugi je važnija tema – kako urediti dokumentaciju pravnog društva ABA. Javnost je donekle upoznata sa tim, ali u poslednje vreme se dešava nešto što se nije dešavalo u prošle tri godine, a to je da se u medijima pojavljuju dezinformacije", počeo je Mijailović priču za TV Partizan.

"Vrši se ogroman pritisak na Partizan. Partizan ne pokreće temu sukoba interesa Crvene zvezde i FMP-a,  naš pravni tim je poslao dosta jasnih dokaza gde se vidi direktan sukob interesa, koji je u suprotnosti sa osnivačkim aktom našeg privrednog društva i koji ni po kojem osnovu nije dozvoljen u bilo kojem sportu, kamoli košarci. Predsednici pojedinih klubova vrše ogroman pritisak da mi odustanemo od toga, čak i po cenu da se Partizan izbaci iz ABA lige", rekao je Mijailović.

Pisali smo, izbacivanje nije verovatno, ali klubovi ne žele da budu u blokadi.

"Pojedini klubovi predlagali da Partizan dozvoli preregistraciju. Mi jesmo za to, ali da bude liga regularna. Mi ćemo prihvatiti taj poziv, ali da FMP i Crvena zvezda prihvate da se povede spor. Naš predlog je da spor bude na CAS-u, koji je jedan od najkvalitetnijih sudova na svetu, gde se vode najbitniji sportski sporovi. Mi smo napravili još jedan ustupak, da pokažemo da jesmo za unapređenje i napredak, ali tražićemo od ABA garancije da kada sud u Lozani donese odluku, kakvu god, da se ona sprovede. Ako Partizan nije bio u pravu, snosiće troškove suda; ako druga strana izgubi, ABA mora postupak da se sprovede do kraja: Ako ishod te tužbe bude da FMP ne može da bude suvlasnik zbog sukoba interesa, moraće da se isključi iz ABA", rekao je Mijailović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.