Crno-beli na starom mestu

PARTIZAN SE VRAĆA U KULTNU HALU: Crno-beli su tu pisali istoriju, a sada će tu igrati i Evropu?!

Autor Mladen Šolak

Postoje određene dileme oko utakmica u Evrokupu, ali one nisu nerešive.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Hala sportova na Novom Beogradu, koja sada nosi ime legendarnog Ranka Žeravice, mesto je gde je KK Partizan pisao slavne stranice svoje istorije.

Prethodnih godina, crno-beli su u njoj povremeno trenirali, odigrali su u njoj i nekoliko utakmica, a navijačima je svaki povratak na to mesto budio posebne emocije.

Ove sezone ta dvorana bi opet mogla da bude Partizanov dom.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", u Humskoj postoji ideja da crno-beli ne menjaju mesto svog prebivališta ni kada završe pripremne utakmice i kada sezona počne

Zamisao u Partizanu je da ekipa igra na Novom Beogradu sve svoje utakmice kao domaćin – i u ABA ligi i u Evrokupu.

"Kada je regionalno takmičenje u pitanju, hala ispunjava uslove. Podsećamo, tu Mega igra svoje mečeve, a igrao je i Dinamik, dok je bio član Druge ABA lige. Kada je Evrokup u pitanju, postoje određene dileme. Uglavnom vezane za tehničke mogućnosti, ali to nisu nerešivi problemi", objašnjeno je.

Glavni razlog ove ideje je zauzetost Štark arene, jer je ponovo pretvorena u kovid bolnicu. S obzirom na to da je neizvesno do kada će trajati pandemija i kakva će biti situacija na jesen i posle jeseni, jako je teško praviti bilo kakve sportske planove u vezi sa tom dvoranom.

To se svakako odnosi i na Crvenu zvezdu, koja bi u takvim uslovima jednostavno ostala u "Pioniru" i u njemu odigrala i "jadranske" i evroligaške mečeve.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.