Uživo

FENOMENALNI JOKIĆ, ČUDESNI DENVER! OPET neverovatan preokret: igraće se sedma!

Jokić fenomenalan, Nagetsi opet izborili sedmu utakmicu, Klipersi će morati još da rade za svoje prvo finale konferencije

Nikola Jokić i društvo došli su u dvoranu sa spakovanim koferima. Bukvalno. Takav je protokol. Da su izgubili, ne bi se vraćali u hotel, nego bi produžili u autobus, pa na aerodrom, pa nazad u Denver.

Da su izgubili, ali nisu! Vodili su LA Klipersi u trećoj četvrtini sa 19 razlike, ali su na kraju Nagetsi pobedili 111:98 (26:34, 21:29, 30:16, 34:19).

Neverovatno! Jokić je odigrao fenomenalan meč i pomerio sve granice, a Denver je drugo poluvreme dobio 64:35.

Ali, krenimo redom...

Govorilo se da je Denver najbolji kad je najteže i to je ponovo dokazao!

Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Džamal Marej je imao sjajan meč, iako se tokom njega sudario sa Polom Džordžom i nekoliko puta je morao da izlazi zbog lekarske pomoći. Utakmicu je završio sa 21 poenom, pet skokova i pet asisstencija.

Geri Heris je užasno šutirao iz igre tokom tri četvrtine, ali je na kraju imao važne šuteve i osigurao je prednost Denvera. Na kraju – 16 poena, četiri asistencije, četiri ukradene. Majkl Porter je dodao 13, a Monte Moris 10 poena za Nagetse.

Ovaj meč je imao, sad već slobodno možemo reći, prepoznatljiv tok: Protivnik Denvera je brzo poveo, imao je veliku prednost, onda Nagetsi u drugom poluvremenu nekako nalaze snage i prave preokret. Četvrti uzastopni put Denver u plej-ofu igra sedam utakmica.

Večeras je "domaći" tim poveo 6:0, ali Klipersi prave seriju od 13:2 i brzo stižu do vođstva, koje su čuvali do poslednje četvrtine.

Ređale su se greške Nagetsa, odlično su igrali Klipersi, pogotovo Pol Džordž i sigurno su kontrolisali meč. Denver je imao neke neobjašnjive rupe u igri: ili je igrao dobru odbranu a užasan napad, ili obrnuto. A često se dešavalo da sve odradi kako treba osim da šutne na koš.

Klipersi su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu prednost, Denver je prišao u drugoj, igralo se dobro, ali Los Anđeles pravi seriju i odlazi na poluvreme sa +16 – 63:47. U istom ritmu se nastavilo u drugom poluvremenu, pa su "gosti" poveli 68:49.

Usledila su dva penala Herisa, polaganje Jokića, pa Milsapa i Denver je prišao na 68:55. Jokić je dao težak koš i dodatno bacanje i pokrenuo svoj tim.

Tada je igra bila pomalo haotična na obe strane, a pogotovo u napadu Denvera. Bilo bi previše da vam prepričavamo šta se sve desilo, kako se ko i gde spetljao, ali odbrana Nagetsa kao da je proradila.

Ipak, Denver pravi seriju 13:0 i prilazi na 68:73.

Iskusni Dok Rivers zatražio je ceo tajm-aut, ali nije uspeo ništa da promeni, Denver je "krckao" prednost i prišao na 72:73. Lu Vilijams je tu konačno prekinuo seriju Nagetsa od 17:0, ali nije mogao da stavi tačku na utakmicu.

Klipersi su imali +2 na početku poslednje četvrtine, a onda je Kreg dao koš, pa trojku, a Denver je poveo 82:79, što mu je bilo prvo vođstvo još od 8:7!

E, onda se razigrao ceo tim, odbrana je nastavila da radi bez greške. Monte Moris daje koš i bacanje, pa Jokić daje trojku, a onda još jednu, a za njim i Porter i Denver je jasno stavio do znanja rivalu projektovanom za finale Zapada da se ne šali.

Rasla je prednost nagetsa – 5, pa 8, pa 11, a kad je došla do 16 poena, 111:95, 95 sekundi do kraja, Denver je popustio pritisak, ali je meč već tada bio rešen.

Kod Klipersa, Džordž je odigrao fenomenalno i završio je utakmicu sa 33 poena, šest skokova, pet ukradenih i tri asistencije. Kavaj Lenard je imao 25 poena, osam skokova i pet asistencija. Osim njih, jedini "dvocifreni" bili su Lu Vilijams sa 14 i Džamajkl Grin sa 11 poena.

Sedma utakmica se igra u noći između utorka i srede. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:43

K-R-A-J! Ma, bravo za Denver!

Heris daje novu trojku, sad Denver vodi 16! Lenard daje koš, ali Heris daje novu trojku, pa i koš. To je 111:95, 48 sekundi pre kraja i meč je rešen.

KRAJ!

111:98

21:38

Dominacija Srbina

Marej daje koš, pa Jokić još jednu trojku! Vodi Denver 106:93! To je 34 poena Jokića. Gubili su Nagetsi 19, sada vode 13 – 2:26 do kraja.

21:34

Silni Denver, igra kao preporođen

Heris iz igre šutira 2/9, a sada je promašio i oba penala. Ipak, Vilijams izbija loptu u aut, to je drugi, a vrlo brzo i treći napad za Denver. Ipak, dobra odbrana Nagetsa, pa dobra odbrana Klipersa. Konfuzija na obe strane, serija grešaka, ali Marej daje koš. Lenard je odmah sam istrčao kontru i vratio koš. 96:91.

Heris daje trojku i to je 99:91. Posle tajm-auta, Jokića je preuzeo Džordž, ali ga Srbin "rešava" i daje koš, to je 10 razlike za Denver: 101:91.

Lu Vilijams daje koš, a Meloun uzima tajm-aut. 101:93, 3:38 do kraja.

21:27

Kontrola Nagetsa

Lenard daje oba penala, a onda se bacio na čuvanje Jokića, pa dobio i pomoć, ali se udvojeni Srbin oslobađa lopte, koja dolazi do Portera – nova trojka Denvera! 89:94!

29 poena, 14 skokova i 6 asistencija za Jokića do sada.

21:24

JOOOOKIIIIIĆ!

Džamal je i dalje na klupi. Vratio se Jokić i odmah dao trojku! To je 26 poena za Srbina, Denver vodi 88:84. Grin ne vraća trojku, a sa druge strane Jokara daje još jednu trojku! 91:84, ali ko drugi do Džordž daje trojku, 91:87. 

21:20

Šta god da se desi, Klipersi imaju Lenarda

Porter je promašio otvorenu trojku, Monte Moris je probao da položi, ali ga je Lenard izblokirao, istrčao kontru i postigao trojku. Odmah Meloun traži tajm-aut. Denver vodi 85:84, 9:08 do kraja utakmice.

21:18

Denver čuva prednost

Vilijams konačno daje koš za Kliperse, ali Moris daje koš uz dodatno bacanje! Beverliju je to bio šesti penal – kakav spektakl! Daje dodatno, prednost Denvera 85:81.

Marej je ponovo morao da izađe, a izašao je i Jokić.

21:13

Vodi Denver

Kreg je dao koš, pa trojku i Denver OPET vodi! 82:79. A gubio je 19 u prošloj četvrtini! Idemoooo!

21:12

Još 12 minuta!

Da li će Denver pravo iz hale u autobus i kući ili će peti put uzastopno izboriti sedmu plej-of utakmicu. Sada se sve rešava.

21:09

Odlična deonica, ali i problemi za Denver

Marej sjajno prodire, pravi roling i zakucava kroz sredinu - 79:76! Porter je pogodio drugo slobodno bacanje za 79:77.

To je aktivan i živ rezultat, ali veliki problem za Nagetse je izlazak Mareja sa parketa. On se sudario sa Džordžom i sada mu se van terena ukazuje pomoć. Videćemo da li će se vraćati.

Denver je ovu četvrtinu dobio 30:16.

21:03

Klipersi "u kanalu", ali Denver nije uzeo poklon

Auuuu, Lu Vilijams je vratio loptu u svoje polje. Milsap sam na trojci, ali promašuje i konačno Vilijams daje koš. Prekinuta je serija Denvera od 17:0! Novi koš Klipersa, ali Milsep daje koš. 77:74!

21:01

Denver opet pokazuje - najbolji kad je najteže

Posle tajm-auta Klipersa, usledila je nova dobra odbrana Denvera, ali i proćerdan napad. Lenard sada preuzima odgovornost, ali odbrana Nagetsa je bez greške!

Džamajkl Grin pravi faul na Milsapu i izvodi Kliperse iz bonusa. Igrač Denvera pogađa oba i 73:70. Onda još jedna dobra odbrana i Heris konačno pogađa za 73:72!

20:57

Denver pravi seriju 13:0!

Pomalo haotično na terenu na obe strane, a pogotovo u napadu Denvera! Bilo bi previše da vam prepričavamo šta se sve desilo, kako se ko i gde spetljao, ali odbrana Nagetsa kao da je proradila. Jokić pogađa dva penala, a onda je i Grent iznudio faul, pogodio oba. Posle još jedne dobre odbrane, Marej je krenuo u prodor, dao koš i dodatno bacanje, a onda posle još jedne dobre odbrane još jedan koš. To su prva četiri poena Mareja u drugom poluvremenu i serija od 13:0 i Denver prilazi na 73:68.

20:50

Šta radi Jokić! Opet su se svi nasmejali

Opet se Jokić igra! U napadu sa poludistance je bio van ritma, Zubac ga je zagradio, on je sa strane bacio loptu ka košu, da ne kažemo "šutirao", ali lopta je ušla i dosuđen je dodatni penal! Pogađa Srbin, dobar trenutak da se pokrenu Klipersi.

20:48

Klipersi prave prednost, Denver prilazi, ali na kratko

Kako se završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvreme, a posle trojke Džordža, Klipersi su poveli sa maksimalnih +19 – 68:49. Usledila su dva penala Herisa, polaganje Jokića, pa Milsapa i Denver je prišao na 68:55. Trener tima iz Los Anđelesa besno je tražio tajm-aut.

I dobio je odgovor – Džordž opet daje trojku! To mu je 25. poen večeras, možda i najbolja partija u plej-ofu ove sezone.

20:19

Stao je Denver kad nije trebalo

Posle četiri i po minuta Denver daje koš. Položio je Marej, ali Lenard daje trojku i to je 60:47. Posle toga Majkl Porter potpuno besmisleno gubi loptu, a Lu Vilijams daje trojku i to je +16, 63:47.

Podsetimo, vodio je tim iz Los Anđelesa 47:45, to je serija od 16:2 u finišu prvog poluvremena. Može se reći da je prednost Klipersa i prevelika, ali iskoristili su sve šanse koje su imali.

Denver je mogao i bolje, ali je u jednom trenutku stao u napadu i time protivniku pružio šansu da se vrati.

20:16

"Odlepljuju" se Klipersi

Denver je malo upao u prazan hod. Heris promašuje sve, sad je i Jokić izgubio loptu, tako da Klipersi polako "grade" prednost. Denver je nekoliko napada završio bez šuta na koš.

Klipersi prave seriju 7:0, a onda posle nedosuđenog faula na Jokiću, Meloun se iznervirao, ušao u teren i dobio tehničku. Džordž daje slobodno bacanje, a onda i Beverli pogađa koš i to je ponovo dvocifrena razlika, 57:45. Serija 10:0.

20:11

Pogledajte kako je Jokić nasmejao sve u dvorani

To je ta "nemoguća" trojka:

20:09

Jokić nasmejao sve!

Isticalo je vreme, Jokić je bio u padu i sa jedne noge, preko ruke Morisa uspeva da izbaci loptu, koja se obila o obruč i ušla: to je trojka! 47:45! Smeje se Jokić, smeje se cela klupa Nagetsa.

20:05

"Džeparoš" Heris i Jokić povratili Denver!

Vratio se Jokić posle tajm-auta i dodao Grentu, koji je fauliran ispod koša. Pogađa oba penala i ponovo je pet razlike 45:40. To je Beverliju bio drugi penal.

Geri Heris je ukrao TRI! uzastopne lopte Klipersa za pola minuta, ali je prokockao dva napada. Treći je rešio Jokić i sad je 45:42.

20:02

Denver trenutno bez prvih zvezda tima

Izašao je i Marej iz igre, a Herel vezuje tri poena, tako da Meloun mora da traži tajm-aut. Ne postavlja se toliko loše u ovim trenucima odbrana Nagetsa, koliko su Klipersi jaki fizički.

19:57

Ne da se Denver!

Džordž "rešava" Portera, ali mu ovaj uzvraća trojkom, jer se zna šta krilni centar Denvera najbolje radi. Posle toga Monte Moris daje koš i to je 42:38. Mogli su Nagetsi i više, ali su "prodali" loptu u kontri.

19:52

Jokić ostao na klupi, Denver smanjio

10 poena, 4 skoka i 3 asistencije za Jokića u prvoj četvrtini. Ipak, Denver drugu počinje bez njega, u igri je Plamli. Grin daje novu trojku i to je opet +11 za "goste" – 37:26. Posle još jednog koša i trojke, na kratko je bilo +12, ali Monte Moris daje trojku i smanjuje. Posle (konačno!) dobre odbrane, Marej polaže i očas posla je 40:33.

Dok Rivers traži tajm-aut da izbaci Kliperse iz "mašine".

19:46

Kraj prve četvrtine!

Porter pogađa trojku, a onda iz kontre Jokić asistira Herisu i to je brzih 5:0 za Denver, ali Džamajkl Grin pogađa iz reketa, tako da je na kraju prve deonice 34:26.

Pred Nagetsima je mnogo posla.

19:43

Klipersi su već "dvocifreni"

Lu Vilijams postiže koš i daje dodatno bacanje i to je prva dvocifrena prednost za Kliperse – 28:18. Porter zakucava na asistenciju Jokića, ali Grin odmah odgovara, ostaje +10 – 30:20.

19:38

Jokić predvodi slab Denver

Lenj napad i "porozna" odbrana Denvera su veliki problem. Ako ništa ne promene, nemaju čemu da se nadaju. Jokić 8, Marej 6 i Heris 2 poena. To su jedini strelci za Nagete do sada. Rezultat je 16:23, 3:26 do kraja prve četvrtine.

19:33

Klipersi kontrolišu meč

Jokić ostao sam na trojci, ali ipak je napravio korak napred i bez problema postiže koš. Posle penala "gostiju", Moris daje trojku za vođstvo 20:12. To je maksimalnih +8 za tim iz Los Anđelesa.

19:30

Jokić konačno prekida seriju Klipersa

Denver je slab i inertan u napadu, Jokić preuzima stvari u svoje ruke i "rešava" Zupca. Hrvat se dobro postavio i uradio šta treba, ali ga je Srbin "izfintirao" i ispod ruke konačno dao koš. Time je prekinuta serija 11:0 Klipersa.

Pol Džordž ima već dva penala, Milsap dobija tehničku.

19:25

Preokret Klipersa

Poveo je Denver 6:0, ali su Klipersi preokrenuli. Odlična odbrana, a posle jedne kontre i lakog zakucavanja, ti iz Los Anđelesa vodi 13:8.

19:20

Počela je utakmica!

Torbe Denvera su spakovane i u hali, prema protokolu iz "mehura", videćemo da li će se vraćati u hotel.

Izvor: nba

19:11

Startne petorke

Denver: Grent, Heris, Marej, Milsap, Jokić.

Klipers: Beverli, Džordž, Lenard, Moris, Zubac

18:48

Mentalitet Denvera - koliko je to važno?

U prošloj utakmici, LA Klipersi su vodili od prvog do 42. minuta, u drugom poluvremenu i sa 15 razlike, ali to im nije bilo dovoljno Denver Nagetsi su pod vođstvom našeg Nikole Jokića i Džamala Mareja smogli snage da preokrenu.

Jokić je tu utakmicu završio sa 22 poena i 14 skokova, a Marej sa 26 poena.

Denver ove sezone pokazuje da izvlači najbolje iz sebe kada je na ivici ponora i to je bila jedna od glavnih tema u uvodu u ovaj meč: hoće li pobeda u petoj utakmici doneti novi elan Nagetsima?

Postoji tu još jedan "x faktor": Pol Milsap. Bez obzira što se 35-godišnji veteran mučio u ovom plej-ofu, u prošloj utakmici je odigrao jednu od ključnih utakmica, jer je upravo on svojim poenima pokrenuo preokret u četvrtoj četvrtini. Može li to da mu da novu snagu za večeras?

Videćemo vrlo uskoro…

18:20

Nagetsi mnogo zavise od nastupa Jokića, pogledajte koliko

Kao što vidite, Denver mnogo više zavisi od forme i nastupa jednog igrača. Jokić je lider u poenima, skokovima i asistencijama u ovoj seriji, dok su te uloge u Klipersima podeljene na više "karata".

Izvor: NBA/tv arena

18:08

Dobro nam došli u Mondo live!

Večeras pratimo šestu utakmicu polufinala plej-ofa Zapada, u kome Denver pokušava da napravi novi podvig i pobedi favorizovane Kliperse. Ostanite uz nas!

Ukratko

  • Klipersi vode 3:2 u seriji
  • Lejkersi su već u finalu
  • Denver je u ovom plej-ofu već jednom sustigao 1:3
učitaj još +