SVE PODSEĆA NA TO...

SRBIJA NOĆAS NE SPAVA: Nekada smo gledali "srpske Kingse", a sada Jokića! (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Kao nekada...

Vreme je za konačni obračun - Denver i L.A. Klipersi odlučiće noćas (03.00, TV Arena Sport) o poslednjem finalisti plej-ofa, najčudnijeg do sada!

Klipersi su vodili 3:1 u seriji i delovalo je da ih čeka "lokalni derbi" sa Lejkersima u finalu, ali onda su se razgoropadili Nikola Jokić i Džamal Marej. Denver je dobio naredne dve utakmice, drugu posle velikog preokreta, pa zbog toga sve staje u "majstoricu".

Biće to već četvrti put da Nikola Jokić u karijeri igra "sedmu utakmicu" u plej-ofu, i za sada ima dobar učinak, dok je s druge strane iskustvo u doigravanju na strani Klipersa.

"Nema šanse da će Klipersi izgubiti sedmu utakmicu... Kavaj 'Džordan' Lenard će odigrati epsku partiju. S druge strane ako izgube - svi ćete morati da me blokirate na ovoj aplikaciji", napisao je bivši NBA šampion Kendrik Perkins na Twitteru.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Sve ovo podseća na slavne dane Sakramento Kinga, koji su sada već predaleko, kada je čitava Srbija ostajala budna do ranih jutarnjih časova da bi ih gledala u plej-ofu.

Razlog su naravno bili naši košarkaši, Vlade Divac i Predrag Stojaković, dok se slična veza razvila i sa Denverom zbog Nikole Jokća. Kingsi su imali taj peh da su ih Lejkersi zaustavljali u polufinalu Zapadne konferencije (4:0), pa onda posle drame u finalu u sezoni 2001/02 kada je odlučila "majstorica", a videćemo da li će ovoga puta fortuna biti na strani na kluba za koji igra naš košarkaš.

Ne bi bilo prvi put da Jokić iznenadi i sam povede svoj tim ka (ne)mogućem cilju, ali ne bi trebalo zaboraviti da Klipersi u svojim redovima imaju možda i najboljeg košarkaša današnjice.

Zbog toga su paralele sa Kingsima sasvim normalne...

Da li ćete i vi ostati budni noćas kako biste gledali Jokića?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.