I legenda u Hali sportova "Ranko Žeravica"

I ŽELJKO OBRADOVIĆ GLEDAO PARTIZAN: Poruka Vlade Šćepanovića - ništa ne može preko noći!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli u prisustvu najtrofejnijeg evropskog trenera izgubili od Mornara. "Na dobrom smo putu, ali treba baš puno da se radi", rekao je trener Partizana.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Posle perfektnog rezultatskog niza tokom priprema, košarkaši Partizana doživeli su u sredu uveče i prvi poraz.

Ekipa Vlade Šćepanovića poražena je u Hali sportova "Ranko Žeravica" protiv Mornara iz Bara, koji će u nastupajućoj sezoni svakako biti jedan od favorita na Jadranu. Ako ABA lige uopšte bude.

Posle duela protiv Crnogoraca, koji je sa tribina pratio i legendarni Željko Obradović, koji je Partizanu doneo titulu prvaka Evrope, Šćepanović je u razgovoru za "BC Partizan TV" govorio i o utakmici i o trenutnom stanju ekipe.

"Bila je ovo pripremna utakmica protiv najkvalitetnijeg protivnika, koji po meni sa ovom ekipom pretenduje na sami vrh. Imaju veliki budžet, veliki broj odličnih igrača i ovo je fenomenalna provera za nas u ovom periodu. Dobili smo realnu sliku stanja kluba i tima i po meni nije zabrinjavajući ni taj poraz koji se desio na kraju, video sam mnogo stvari na kojima trebamo da radimo i radićemo", izjavio je on.

Crno-belima je ovo bila sedma provera.

"Mi smo ekipa koja treba da se bori i borićemo se sigurno. U pripremnom periodu se vide neke stvari i neki igrači, šta ko može. Ovakvi porazi treba da daju učinak i sa druge strane. Kada igrači vide, i njima će biti jasno na čemu treba da rade narednih dana, tako da je pre svega trenutno jasna slika šta bi trebalo raditi u narednom periodu jer ima dovoljno vremena da se spremamo. Ne bih ulazio u priču o povredama, kako je svima tako je i nama. Preko noći se ništa ne pravi, nijedan veliki rezultat, kao ni ekipa", rekao je Šćepanović, pa zaključio:

"Na dobrom smo putu i pored poraza, ali treba baš puno da se radi. Ekipa ima veliki potencijal, ali tek treba da kroz treninge dobijemo ono što želimo".

Partizanov trener je lepim rečima govorio o timu Mihaila Pavićevića.

"Ovo je ekipa za veliki respekt i imaće ogromnu ulogu u ABA ligi. Pokazali su raskošni individualni talenat i u 30 minuta smo savim dobro igrali odbranu i sveli ih na malo manji broj poena, ali ofanzivno smo bili katastrofa i bez tog ofanzivnog učinka se jako teško nosite sa takvim ekipama".

Ko će biti sledeći protivnik Partizana tokom priprema? Odgovor na to pitanje je i dalje neizvestan, zbog opravdanih razloga.

"Gledamo rivale, ali meni su sada mnogo potrebniji treninzi nego utakmice. Nema konkretnih informacija o rivalima, imali smo u planu neke utakmice u Sloveniji, ali preko noći se menjaju stvari".

KK Partizan Željko Obradović Partizan Mornar
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.