Stiže sa koledža

ČAČAK DOBIO TREĆEG AMERIKANCA: Pokriva dve pozicije i nikad nije bio u Evropi!

Autor Dušan Ninković

Očekuje se da zablista u regionalnom takmičenju.

Dugo je Borac iz Čačka odolevao stranim košarkašima, ali će u narednoj sezoni, kada budu igrali ABa ligu, imati trojicu amerikanaca u timu.

Nakon Brajsa Džonsa i Derika Tortona, član ekipu iz Čačka je postao Entoni Smit, momak koji u Srbiju stiže pravo sa koledža.

On se najbolji snalazi na pozicijama tri i četiri, odnosno kao krilo i krilni centar, a u karijeri nema seniorskog iskustva. Smit (23) dolazi pravo sa koledža Marej Stejt.

Marko Marinović će u narednoj sezoni moći da računa i na igrača čija bi se karijera sasvim sigurno drugačije razvijala da nije bilo teške povrede skočnog zgloba, koju je doživeo pre dve sezone.

bilo je to u prvoj godini na novom koledžu, kada je sa Bareton Kantri komjuniti koledža u Kanzasu, gde je bio najbolji igrač tima, prešao na Marej Stejt. Ipak, i tamo je uspeo da se izbori, čak i pored povrede, za značajniju ulogu u timu.

Njemu će igranje u Čačku biti prvo evropsko iskustvo, a Borac se pokazao kao dobra polazna tačka, jer je tu destinaciju za evropski debi izabrao i Derik Torton.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.