SPREMITE SE!

ZAKAZANO FINALE - MAJAMI I LEJKERSI ZA TITULU: Adebajo srušio Boston, udariće Batler na Lebrona!

Autor Milutin Vujičić

Čeka nas spektakularna borba za šampionski prsten...

Majami je iskoristio drugu meč loptu u seriju protiv Bostona i plasirao se u NBA finale!

Fantastično igra ekipa Hita od dolaska u "mehur" i zasluženo je osvojila Istok, pa nas čeka spektakularna borba za šampionski prsten. Sa jedne strane imaćemo Džimija Batlera i Gorana Dragića, a sa druge Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa - to je košarka za uživanje....

MAJAMI - BOSTON 125:113, rezultat u seriji 4:2

Držali su se Seltiksi koliko su mogli, uspeli početkom poslednje četvrtine i da povedu, ali Majami je odbio da produži seriju i dozvoli sedmi meč finala Istoka.

Apsolutni junak pobed bio je Bam Adebajo sa 32 poena, 14 skoova i pet asistencija, a sve nakon što je samog sebe žestoko iskritikovao za prethodnu partiju protiv Bostona. Nije pao, nego je uzvratio sjajnom igrom i potvrdio da je strašan košarkaš.

Boston je u Džejlinu Braunu i Džejsonu Tejtumu imao raspoloženi "duo", zajedno su ubacili 50 poena, međutim i to je bilo malo da bi Majami položio oružje.

Ponovo je dobru partiju pružio Džimi Batler sa 22 poena i osam skokova, ali nije i jedino oružje Majamija. Tajler Hirou je ubacio 19, Andre Igudala je "prebacio" na plej-of mod sa 15, koliko je imao i Robinson, dok je sa dva poena manje završio Goran Dragić.

Sve u svemu, finale će biti za istoriju, Majami će probati da dođe do svoje četvrte NBA titule, prve od Lebrona Džejmsa, odnosno "Kralj" će probati da dođe do svoje četvrte.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.