Iskreno!

IGRA KOŠARKU, OBOŽAVA SE*S I DUGO JE BIRALA: Nisam znala da li volim žene ili muškarce

Autor Dušan Ninković

Neobična izjava uzburkala je javnost u SAD.

Prvo gola na naslovnoj strani časopisa ESPN, pa gola za naslovnu stranu Playboy! Očigledno joj nije problem da pokaže telo.

Australijska košarkašica Liz Kembidž ponovo je šokirala javnost. Prvo izazovnim slikama za poznati časopis, a zatim izjavama o svom seksualnom opredeljenju.

Možda će vas zanimati

Nije to nešto što smo navikli da slušamo od košarkašica.

Ova igračica Los Anđeles Aksesa i standardna reprezentativka Australije pozirala je obnažena, ali je i pričala o tome koliko voli seks. Često joj je to, kako sam kaže, bilo zabranjeno da istakne.

''Da, ja sam sportiskinja koja obožava seks. Imam preko dva metra i šta sad? Pa i mi smo ljudi, upražnjavamo seks. Kao košarkašica, osećala sam da ne smem da bude seksi. Od mene se tražilo samo da sedim, ćutim, naporno treniram i bavim se sportom'', rekla je Liz.

''Zbog toga što sam žensko i što se bavim sportom sam osećala ogroman pritisak na svoju orijentaciju. Dosta godina sam bila zbunjena. Da li sam lezbejka? Biseksualka? Strejt? Da li je sa mnom sve u redu ako ne volim žene'', mučilo je košarkašicu iz Australije.

Liz je rođena u Londonu, ali nastupa za Australiju. Otac joj je Nigerijac, dok joj je majka Australijanka, a zbog nje je i počela da se bavi sportom. U karijeri koja traje od 2007. godine promenila je veliki broj klubova, a trenutno igra u WNBA, ženskoj verziji NBA lige.

Po podacima dostupnim na internetu, Liz Kembidž (29) je visoka 203 centimetra, teška 98 kilograma i već skoro dvadeset godina trenira košarku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.