Novi izazov

BIVŠI PLEJ ZVEZDE JE REŠENJE PROBLEMA: Grcima bilo neophodno pojačanje!

Autor Dušan Ninković

Igraće Evrokup i pokušaće da prekine lošu seriju.

Izvor: MN Press

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Radičević ima novi klub. Nakon igranja u Srbiji, Španiji i Italiji, njegova naredna destinacija biće Grčka.

Rođeni Čačanin je dogovorio uslove sa Promiteasom, ekipom koja se ove sezone takmiči u Evrokupu i u tom takmičenju ima dva poraza iz isto toliko odigranih mečeva.

Zbog toga je grčki tim procenio da je neophodno osvežiti kadar, a prvi je u tim stigao Nikola Radičević (26).

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde je ponikao u Borcu iz Čačka, a svojevremeno je nosio i dres Partizana, u mlađim kategorijama. Već 2012. godine se presleio u Španiju.

U toj zemlji je proveo najveći deo karijere, igrajući za Sevilju, Gran Kanariju (u dva navrata) i Mursiju. Kratko je igrao Trento, a Promiteas će biti novi izazov u njegovoj karijeri.

Nikola Radičević je 2015. izabran na NBA draftu kao 57. pik, a uzeli su ga Denver Nagetsi. Ipak, šansu u najjačoj ligi na svetu nikada nije dobio. U Crvenu zvezdu je stigao tokom leta 2017. godine, ali je već u januaru naredne godine otišao u Gran Kanariju.

Zanimljivo je da se ekipa Promiteasa nalazi u grupi D Evrokupa baš sa Gran Kanarijom i trentom, nekadašnjim timovima srpskog organizatora igre. Pored ta tri tima, u istoj grupi su i Cedevita Olimpija, Nanter i Bursaspor, protiv koje bi mogao da debituje u trećem kolu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.