Košarka

OBRADOVIĆ UPOZORAVA SVOJ TIM: Najteže je posle pobeda u Evroligi, moramo da izbegnemo iznenađenje!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Crvene zvezde posle pobede u Evroligi moraju da se okrenu obavezama na Jadranu.

Izvor: YouTube/ Basketball club Cibona

Crvena zvezda je sezonu počela porazom, ali su onda usledile dve pobede. Savladana je prvo Cibona u ABA ligi, a onda je jednako silovito pala i Baskonija u Beogradu. 

Posle dve pobede atmosfera u ekipi je odlična, ali trener Saša Obradović upozorava da pred meč sa Borcem ne sme doći do opuštanja. 

 „Najteže su utakmice ABA lige posle velike pobede i igre iz Evrolige. Ponekad od umora ali i od zadovoljstva odigranim može da predstavlja problem u psihološkoj pripremi za utakmicu i ekipu koja zaslužuje respekt. Treba nam velika doza ozbiljnosti i fokusa da bi pobedili i izbegli bilo kakvo iznenadjenje. Borac je odlično vođen od Marka Marinovića i ekipa igra timski, a vidi se da je iskreirana dobra atmosfera. Moramo da igramo na visokom nivou kako bi naš kvalitet došao do izražaja i da bismo ostvarili pobedu”, izjavio je Saša Obradović.

Snagu Borca je najbolje osetio Partizan, koji je poražen od novajlije u ABA ligi u prvom kolu. To su Čačani znali i da proslave, ali su time i privukli pažnju na sebe. Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić je svestan da njegov tim u Čačku neće čekati lak posao. 

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ekipa Borca se odlično predstavila na startu sezone. Radi se o dobroj napadačkoj ekipi, iskusnoj, koja uz to igra odlično na svom parketu i prava je šteta što ovaj meč nećemo igrati u košarkaškom ambijentu i pred punom halom. Znamo šta treba da radimo, trener i stručni štab će nam sigurno predočiti sve što je potrebno pred ovaj meč, uostalom igrali smo sa Borcem pre nekoliko nedelja i već smo imali prilike da ih upoznamo, bez obzira na činjenicu da su pripremne utakmice potpuno drugačije od onih koje se igraju za bodove. Imamo ambiciju da igramo dobro u Evroligi, ali ABA liga je uvek prioritet i od toga ne bežimo”, rekao je prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.