briljantno!

CRNOGORAC URADIO ŠTA NIKO NIKAD NIJE: Neverovatnu partiju je pružio Danilo Nikolić u pobedi nad Partizanom

Autor Pavle Knežević

Postao je tek šesti igrač sa takvom statistikom, ali ga jedna stvar izdvaja od svih...

Nikada Danilo Nikolić neće zaboraviti 10. oktobar i pobedu protiv Partizana, ali ni navijači Budućnosti, niti ljubitelji košarke.

Krilni centar Podgoričana odigrao je fantastičan meč koji je krunisao trojkom za pobedu uz zvuk sirene. A to je ostvario bez ijednog jedinog promašaja!

Nikolić je meč završio sa 21 poenom, četiri skoka i dve asistencije. Trojke je šutirao 2/2, za dva 5/5, a penale takođe 5/5. Sve to je krunisao trojkom na kraju meča, kada je Budućnost iskoristila 1,3 sekunde za poslednji napad u drugom produžetku.

Ali, to nije sve – ovaj 27-godišnji igrač odigrao je poslednjih šest minuta meča sa četiri penala! Nikolić je tako ušao u odabrani klub od samo šest članova, jer je samo toliko igrača do sada imalo utakmice bez promašaja.

Uz Nikolića, tu su nekadašnja trojka Širokog Fran Pilepić, Frano Čolak i Siniša Štemberg, zatim plejmejker Partizana Vule Avdalović i krilni centar FMP-a Dragan Labović.

Ali, Danilo Nikolić je prvi igrač u istoriji ABA lige koji je imao više od 20 poena bez promašaja PLUS pogođenu trojku za pobedu!

Stvarno, partija za sva vermena!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.