Godine su samo broj

KLASA JE VEČNA: Bivši centar Zvezde i Partizana u 40. godini postigao 41 poen!

Autor Nikola Lalović

On je kao vino, što je stariji to je bolji.

Izvor: MN Press

Kako vreme prolazi, on je sve bolji! Raško Katić je najbolje sezone u karijeri doživeo posle 30. godine, a praktično kao iskusan igrač je postao ljubimac navijača oba "večita rivala". 

Posle sjajnih igara u Hemofarmu stigao je u Partizan, a posle dve sezone u crno-belom stigao je i na Mali Kalemegdan po drugi put u karijeri. 

Posle tridesete godine je zaigrao Evroligu, a nakon tridesete je takođe i zaigrao za reprezentaciju. Mnoge je iznenadio potez selektora Đorđevića da ga pozove i stavi na "četvorku", ali Katić je svoj posao na Svetskom prvenstvu 2014. godine odradio sjajno. 

Sada se vratio u rodni Kragujevac gde igra za Radnički. U 40. godini on je nezaustavljiva sila na terenima Košarkaške lige Srbije i niko mu ne može ništa pod košem. 

Tako je u trećem kolu KLS-a vodio Radnički do pobede nad Napretkom 91:80. Njegova partija u toj pobedi je zaista neverovatna. Iskusni Katić je uz 41 poen upisao šest skokova i sedam asistencija. Imao je šut iz igre 18/24 i od šest slobodnih bacanja promašio je samo jedno. 

Mnogi su i zaboravili na njega, ali kada god ga otpišete, Raško Katić se vrati još jači!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.