GLASAJTE!

LEBRON SVE BLIŽI DŽORDANU: Razlika je dva prstena, "Kralj" kaže da ima još goriva! (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Nikad mu nije bio bliže, ali krštenica kaže da će mu sad 36 godina...

Lejkersi su šampioni NBA lige posle punih deset godina, a 17. pehar prvaka i izjednečavanje rekorda sa Bostonom doneo im je Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice!

Ovo je četvrti šampionski prsten za "Kralja", dva je osvojio sa Majamijem (2012. i 2013), potom jedan sa svojim Klivlendom (2016), da bi zatim otišao u Los Anđeles u poteri za još odličja. Već u drugoj sezoni u slavnoj franšizi uspeo je da osvoji trofej.

"Želim više poštovanja", rekao je Lebron Džejms posle novog tripl-dabla u finalu, nakon što je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) čitave serije.

Džejmsu je to deseto NBA finale koje je igrao, četiri puta je proglašen za MVP-a, a pitanje je koliko još može pošto će u decembru proslaviti 36. rođendan. Za razliku od drugih igrača njegovog godišta, kod njega se ne vidi pad u kvalitetu igre.

Prethodna godina bila je odlična u košgeterskom smislu, ali isto tao Džejms je prilagodio svoju igru i beležio nikad više asistencija (10,2 u regularnom delu sezone).

"Ostalo mi je još goriva u rezervoaru", rekao je Džejms posle pobede u finalu, jasno time poručivši da je spreman da igra još nekoliko godina, a njegov ultimativni cilj je svakako da stigne ili obori rekord Majkla Džordana s kojim ga stalno porede.

"MJ" je osvojio šest šampionskih prstena, u isto toliko finala, dok je Džejms trenutno na skoru 4-6 u finalima, pa želi da svoj učinak podigne na još veći nivo...

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.