Košarka

"ZVEZDA ILI MI, VIDEĆEMO KO JE MOĆNIJI": Priprema se važan derbi ABA lige!

Autor Mladen Šolak

"Crveno-beli izgledaju dominantno, moćno..."

Izvor: MN Press

Iako je to za Crvenu zvezdu daleka budućnost, jer je čekaju utakmice protiv Žalgirisa u utorak i Asvela u četvrtak (ako toga uopšte bude), njen naredni rival u ABA ligi već razmišlja o toj utakmici.

Doduše, Mornar Bar ima pre tog susreta takođe evropski izazov, jer u Evrokupu u sredu dočekuje Brešu, a onda će usmeriti svu pažnju ka gostovanju Zvezdi u hali "Pionir" (nedelja, 20 časova).

"Naša pobeda protiv, kako rekoše dušebrižnici, 'nikad slabije Unikahe', diže nas na košarkaškoj mapi. A koliko je ona slaba pokazuje činjenica da je dobila Valensiju, a ona razbila Real. Da ne pričam šta je to izazvalo u regionu, jer sam iz Evrope dobio toliko poruka da me je ta pobeda učinila veoma srećnim. Ali ne možemo da živimo od toga mesec dana", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević, a prenele "Vijesti".

"Čeka nas utakmica sa Brešom, koja je podjednako jaka kao Unikaha, kao i sve ekipe u našoj grupi. Sve zavisi kako je ko raspoložen i kako se spremi. Posle te utakmice idemo Crvenoj zvezdi u Beograd, koja izgleda dominantno, moćno, ali videćemo ko će izgledati moćnije u nedelju", dodao je on.

Mornar je u prva dva kola ABA lige ostvario dve pobede - obe ubedljive - protiv Zadra i Cibone, dok je i Zvezda bila raspucana u trijumfima protiv Cibone i Borca.

Biće jako interesantno pratiti duel crveno-belih i Barana.