Košarka

DRAMA U PODGORICI, BORAC PROMAŠIO UZ ZVUK SIRENE: Budućnost "precrtala" plejmejkera - vraća starog?

Autor Mladen Šolak

Uzbudljiv meč u "Morači". Čačani su promašili šut za produžetak.

Izvor: MN Press

Borac iz Čačka je napravio senzaciju na početku ABA lige pobedivši Partizan u Beogradu, a u subotu uveče pokazao je da će svim favoritima biti težak rival.

Budućnost - Borac 86:83 (19:26, 29:18, 12:11, 26:28)

Ekipa Marka Marinovića odigrala je ravnopravan meč protiv favorita, a u poslednjim sekundama nije pogodila trojku za produžetak. Šutirao je Amerikanac Entoni Smit i propustio šansu da odvede utakmicu u dodatnih pet minuta.

Iako su domaći tri minuta pre kraja imali vođstvo 80:68, Čačani su se vratili poenima Kočovića, Čarapića i Nerandžića i "zakuvali" završnicu u dvorani "Morača".

Najefikasniji među domaćima bio je sjajni Nikola Ivanović sa 27 poena, Petar Popović je dodao 16, a primetno je bilo da plejmejker Rašad Von nije dobio ni minut u igri odlukom trenera Petra Mijovića. "Vijesti" su objavile da je to najava rastanka i da bi Budućnost mogla da vrati svog nekadašnjeg Amerikanca, Kajla Gibsona, člana šampionskog tima iz 2018.

Takođe, mladi trener domaćih rekao je posle utakmice da Podgoričani aktivno traže i krilnog centra posle povrede Alekse Ilića.

"Mi imamo dva problema, odnosno dve situacije gde moramo da se zaštitimo. Od povrede Ilića smo bez rezervne četvorke i to umnogome čini situaciju težom za Danila (Nikolića) i Melvina (Edžima), jer se troši na dve pozicije. U ovom ritmu jakih utakmica smo se značajno potrošili", rekao je on.

Budućnost Borac
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

BUDUĆNOST: Kobs 4 (za samo 12 minuta), Ivanović 27, Eždim 10, Šehović 6, Nikolić 2, Apić 10, Nikolić, Von, Popović 16, Rid 4, Žugić 7

BORAC: Tornton, Smit 10, Miletić 9, Gavrilović 3, Kočović 6, Nerandžić 10, Novaković 2, Džons 21, Todorović 5, Čarapić 17.

Rezultati 3. kola

Igokea - Primorska 89:71
Budućnost - Borac 86:83
FMP - Partizan 90:103

u nedelju

Cibona - Mega 17
Crvena zvezda - Mornar 20

u ponedeljak

Zadar - Krka 18

odigrano u petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi