Košarka

ROČESTI ĆE BITI ZVEZDIN "SPECIJALAC", A TERI...: Obradović otkrio svoj plan za pojačanja!

Autor Mladen Šolak

Nakon što su Ročesti i Teri odigrali prvi meč u crveno-belom, trener je govorio o tome kako će ih koristiti i koje će biti njihove uloge.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je deklasirala Mornar u derbiju kola i igrom i konačnim rezultatom zadovoljila svog trenera Sašu Obradovića.

Crveno-beli su u praznom "Pioniru" ubacili 13 trojki iz 25 pokušaja, uhvatili 15 skokova više od rivala (33:18), primorali Barane na čak 26 izgubljenih lopti...

Epilog je bila pobeda sa ubedljivih "plus 31" razlike i odličan debi novajlija, plejmejkera Tejlora Ročestija i krilnog centra Emanuela Terija, a uskoro bi na Mali Kalemegdan mogao da stigne i još jedan visoki igrač, bivša NBA "četvorka" Džoni O' Brajant.

"Mislim da smo skroz zaslužili pobedu, iako smo imali sporiji početak. Mislim da se odbrana konsolidovala tokom meča, pogotovo u drugom delu. Rešili smo neke situacije koje su nam stvarale problem u prvom delu. Vidi se da smo dobili dobar kvalitet u dva igrača, i u Tejloru (Ročestiju) i u Emanuelu (Teriju). Imamo veću dubinu, to nam je malo falilo. Cela ekipa je dala doprinos i zato sam zadovoljan pobedom", rekao je Obraodović posle meča.

Da li je Zvezda protiv Mornara odigrala najbolje ove sezone?

"Ne očekujem da ćemo i dalje igrati najbolje, niti očekujem da ćemo biti svi konstantni. Imaćemo problema u stvaranju nove hemije, sa novim igračima. Ne zato što nisu spremni da sarađuju, već zato što treba vreme da se naviknu jedni na druge, na trener. Grupa ljudi koja je tu mi daje garanciju da će to biti sve bolje i bolje"

Obradović je pojedinačno govorio o pojačanjima i nije komentarisao navode o dolasku Džonija O' Brajanta.

O Ročestiju je rekao:

"Obojica su igrala malo na svežinu, na želju da se dokažu. Od Tejlora smo danas videli par fenomenalnih dodavanja kao kreatora. On bi trebalo da bude 'specijalac' u ovoj Zvezdi, s obzirom na to da imamo dugo poznanstvo i da se dobro razumemo, verovatno će da bude dobar i na terenu"

Terija je komentarisao ovim rečima:

"Falio nam je igrač koji menja šuteve i pomera odbranu svojom agresivnošću, agresivnim skokom, napadom na koš. Treba nam malo vremena da se on fizički digne i vrati, ali timska hemija traje i trajaće sigurno".

Takođe, Zvezdin trener je rekao da računa na sve igrače, uključujući i Borišu Simanića i Aleksu Uskokovića, koji su večeras bili van tima.

"Na svakoga računamo i ako neko danas nije igrao, to je zato što je ovo bila vrlo važna utakmica, a u važnim mečevima će uvek najbolji da igraju. Intenzivno radimo sa svim igračima koji nisu u timu i spremamo ih sve za bilo koju utakmicu koja dolazi. Ne samo Boriša, već i Aleksa Uskoković. Obojica su deo tima i računam na njih".

Crvena zvezda - Mornar 93:62
Izvor: Youtube/ABA j.t.d

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.