Košarka

OBRADOVIĆ NABRAJAO HEROJE - LOJD, KURIDŽA, RIT, DAVIDOVAC: "Poraz mi nije padao na pamet!"

Autor Mladen Šolak

Kako se osećao trener crveno-belih na "minus 14" protiv CSKA? Ključ preokreta je temelj Zvezde kakvu hoće - timski duh i kolektiv.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda ostvarila je pobedu za pamćenje, vrativši se iz "minus 14" protiv CSKA iz Moskve.

Šef struke crveno-belih je posle najvećeg trijumfa od kada je seo na klupu svog matičnog kluba blistao od zadovoljstva.

"Velika pobeda, protiv jednog od favorita u Evroligi", rekao je na konferenciji za novinare.

"Osim Lojda, koji je imao izvanredan nastup, moram da kažem da su svi pojedinačno doprineli ovoj neverovatnoj pobedi. U određenim periodima su se istakli različiti igrači i to nas čini timski jakim. U prvom delu smo previše respektovali velikog protivnika i iz toga su izlazile greške, ali uz zajedništvo i timski duh našli smo ritam u nastavku. Pre svega u odbrani, a onda i u napadu", dodao je Obradović.

Zvezda je u trećoj četvrtini zaostajala 14 poena, ali je u odličnom kolektivnom nastupu našla snagu da se vrati i preokrene situaciju i rezultat.

Izvor: MN Press

"Bio je veliki doprinos svih igrača, u različtim fazama. U jednoj fazi je bio Lojd, u jednoj Kuridža, na kraju Davidovac. Malu, ali vrlo zaslužnu ulogu imao je Rit u samoj završnici i na kraju. Ročestiju se vidi da je bez utakmica u nogama, ali je imao dve fenomenalne asistencije. Dobro je da imamo prednost sa viših pozicija i da dobar timski duh i dobru atmosferu možemo da prenesemo na ovako veliku utakmicu".

Šta je rekao ekipi na "minus 14" u trećoj četvrtini?

"Nije mi padalo na pamet da možemo da izgubimo, čak ni kada smo bili u minusu. Verovao sam do kraja. Sam produžetak je pokazao dobar karakter igrača. Ovo je veliki podstrek za utakmice koje dolaze i dobro je da imamo razigran tim i možemo na svakoga da računamo", dodao je Obradović.

Zvezda će narednu utakmicu odigrati u nedelju u podne protiv Mege, a onda će se pripremati za naredno evroligaško kolo i gostovanje Himkiju u Moskvi u petak.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.