Košarka

FMP OSTAO NA KORAK OD SENZACIJE: Nenadić zaustavljen tek u poslednjem napadu!

Autor Dušan Ninković

Neverovatno uzbudljiv duel u dvorani Morača odlučen u poslednjim sekundama.

Izvor: MN Press

Drama dostojna barem polufinala ABA lige viđena je večeras u Morači.

Srpski predstavnik je poklekao tek u finišu, kada Lešić i Nenadić nisu iskoristili napade za rezultatsku prednost.

BUDUĆNOST - FMP 77:76 (12:16, 30:16, 23:26, 12:18)

Crnogorski predstavnik je ostao na maksimalnom učinku i nakon četiri kola.

Iako je tokom susreta prednost domaćeg tima postajala i ubedljiva, čak do 12 poena na početku treće četvrtine, FMP je uspeo da se vrati u meč. Najviše zahvaljujući Nemanji Nenadiću, večeras najboljem igraču tima iz Železnika.

I strelcu najboljeg koša u ABA ligi ove sezone:

Nenadić je parirao Džastinu Kobsu, koji je blistao na drugoj strani terena, u veoma skraćenoj rotaciji crnogorskog tima. Nije igrao Luka Mitrović, najnovije pojačanje Podgoričana, a samo se šest igrača Budućnosti upisalo u strelce večeras.

Četvorica su bili dvocifreni, a među njima i Nikola Ivanović koji i pored toga nije odigrao utakmicu na svom nivou.

Najavu iznenađenja FMP je priredio na dva minuta do kraja, kada je pogotkom Nenadića za seriju 7:0 stigao do prednosti (73:74), ali se Budućnost ubrzo vratila. Mnogo je pomogla nesportska lična greška Marka Radonjića nakon koje su Ivanović (slobodna bacanja) i Kobs (iz igre) preokrenuli rezultat.

Podgoričani su u poslednji minut susreta ušli sa tri poena prednosti (77:74), ali je Rid odmah faulirao Lešića koji je imao dva slobodna bacanja, za potpuni priključak FMP-a. Promašio ih je, a zatim i otvorenu trojku nakon ofanzivnog skoka Lazarevića.

Nije ni tu bio kraj nadanjima. Budućnost je promašila za tri u narednom napadu, a Nikola Ivanović zaradio nesportsku zbog faula na Okbenom Ulubajem koji je završio susret u tom trenutku. Umesto njega je Čović pogodio slobodna bacanja (77:76), a u dodatnom napadu je akcija nacrtana za Nemanju Nanadića.

Momak koji je ubacio 20 poena je izgubio loptu u prodoru ka košu, tačnije ona se od njegovog kolena odbila u aut, pa je Budućnost slavila i pored promašaja Nikole Ivanovića u poslednjem napadu, kada je crnogorski reprezentativac očekivao faul igrača iz Železnika.

I pre te akcije postalo je jasno da će Budućnost ostati na deobi prvog mesta sa Crvenom Zvezdom, a tu može da im pridruži Cedevita Olimpija, ako u Beogradu savlada Partizan.

KK Budućnost: Kobs 24, Ivanović 19, Edžim 12, Šehović, Nikolić, Apić 11, Mitrović, Nikolić, Popović 5, Rid 6, Žugić.

KK FMP: Lazarević 12, Čović 12, Lešić 8, Čarapić 2, Simović, Pecarski 7, Šešlija 4, Nenadić 20, Radonjić, Popović, Ulubaj 7, Đorđević 4.

REZULTATI 4. KOLA:

Mega Soccerbet - Crvena zvezda 73:76

Budućnost - FMP 77:76

Partizan - Cedevita Olimpija - u toku!

subota

Split - Igokea 78:79

ponedeljak

Primorska - Zadar 18:00

Krka - Cibona 21:00

odloženo zbog korona virusa

Borac - Mornar

TABELA: Crvena zvezda 4-0, Budućnost 4-0, Mega 3-1, Igokea 3-1, Cedevita Olimpija 3-0, Mornar 2-1, FMP 2-2, Partizan 1-2, Krka 1-2, Borac 1-2, Split 1-3, Zadar 0-3, Primorska 0-3, Cibona 0-3.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.