UMESTO ŠĆEPANOVIĆA

DOK PARTIZAN BIRA NASLEDNIKA - MILIVOJE PIŠE ISTORIJU: Postaje osmi koji je vodio "večite" rivale!

Autor Milutin Vujičić

U subotu će sedeti na klupi Partizana, a dugotrajno rešenje se već spominje...

Izvor: MN Press

Partizan je posle samo devet utakmica odlučio da raskine saradnju sa Vladom Šćepanovićem, a dok se čeka njegov naslednik - već znamo ko će preuzeti funkciju vršioca dužnosti trenera.

S obzirom na to da su pomoćnici Šćepanovića pozitivni na korona virus (Aleksandar Matović i Dejan Mijatović), Partizan će za vikend protiv Igokee predvoditi Milivoje Lazić, sadašnji trener juniora crno-belih, a nekada i šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Kratko se Lazić zadržao u Zvezdi, u kojoj je prethodno bio asistent Svetislavu Pešiću. Dobio je šansu da samostalno vodi tim u leto 2012/13, ali je smenjen već posle dva kola.

Od tada je bio u Slonsku, dok od ove godine vodi mladi tim Partizana. Prethodno je bio i asistent u Partizanu, kod Vlade Jovanovića, a protiv Igokee za vikend će prvi put samostalno predvoditi crno-bele kao vršilac dužnosti trenera.

Tako će postati čak osmi trener koji je bio na klupi i Zvezde i Partizana, što je zaista zapanjujuć podatak kada se uzme u obzir koliko je snažno rivalstvo "večitih".

Pre njega to su bili legendarni Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica, Borislav Džaković, Zoran "Moka" Slavnić, Vladislav "Lale" Lučić, Miroslav Nikolić i Duško Vujošević, pa je jasno da će Milivoje Lazić biti u odabranom društvu.

Izvor: MN Press

Za to vreme Partizan traži novog trenera, a za sada se praktično kao jedini kandidat u medijima spominje slovenački stručnjak Sašo Filipovski (46).

U pitanju je nekadašnji trener Olimpije, Turova, Lotomatike, Stelmeta, Banvita, Monaka i pomoćnik Duška Vujoševića iz CSKA. Od raskida saradnje sa "Kneževima" 2019. godine je bez kluba, a do sada je osvojio devet trofeja kao trener. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.