Preskaču meč

BUDUĆNOST NE IGRA U EVROKUPU: Podgoričani su u problemu, tražili odlaganje meča u Italiji!

Autor Dušan Ninković

Meč šestog kola će biti odigran naknadno, kada se steknu uslovi za njega.

Izvor: MN Press

Novi problemi za evropsku košarku. Neće se u prvobitno zakazanim terminima odigrani šest kolo Evrokupa.

Budućnost iz Podgorice je u toj rundi trebalo da gostuje u Italiji, ekipi Breše, ali se taj susret neće igrati. Takođe, odložen je i meč Virtusa iz Bolonje i Lijetkabelisa, koji je trenutno u najvećim problemima.

Košarkaši Budućnosti su prvo propustili meč ABA lige protiv Cedevita Olimpija, a i istog razloga - korona virusa, neće igrati ni u šestoj rundi Evrokupa.

Klub je zatražio odlaganje meča, a po novim pravilima koja važe u Evroligi i Evrokupu, svaki susret može da se odloži po tri puta, dokle god ima slobodnih termina u opticaju.

Pored meča Breše i Budućnosti koji je zakazan za 3. novembar, pomerena je i utakmica koja je bila planirana za dan kasnije. Virtus koji je prava srpska kolonija u Italiji neće igrati protiv Lijetkabelisa koji predvodi Nenad Čanak. Ekipa bivšeg trenera Partizana je među najvećim žrtvama virusa u Evropi pošto ima čak 11 pozitivnih testova.

Još nije poznato u kom terminu će se nadoknaditi ovi susreti, ali je po prethodnim instrukcijama u evropskim takmičenjima jasno da je odigravanje susreta prioritet. Rezultati 20:0 biće proglašavani tek u krajnjoj nuždi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.