MNOGO PROBLEMA

ABA LIGA SE NASTAVLJA, A ZA "VEČITI" DERBI - KO ZNA: Zavrzlama oko računa i hotela kojoj se (ne) vidi kraj!

Autor Milutin Vujičić

Problem je na kratko rešen, ali to nije održivo...

Izvor: MN Press

ABA ligi je ugašen račun i to je napravilo velike probleme na Jadranu!

S obzirom na to da je liga sa tog računa plaćala sve troškove (put, hotel, službena lica...) postavljalo se pitanje kako će uopšte biti organizovano naredno kolo, posebno ako se zna da nijedan od klubova regiona ne može da kaže da je "dobrostojeći".

Postojala je ideja da klubovi privremeno snose troškove za putovanja i hotele, ali nemaju svi dovoljna finansijska sredstav, dok je jasno i da to nije održivo na duge staze...

Poslednja informacija glasi da su na kraju svi hoteli prihvatili rezervacije i da će se predstojeće 7. kolo ABA lige odigrati prema ranijem planu, iako postoje značajna dugovanja prema njima koja su takmičenje dovela u pitanje.

ABA liga neće stati zbog toga, iako trenutno nema račun sa koga plaća redovne troškove, ali odigravanje utakmica ovog vikenda ne znači da je problem rešen.

Daleko je od toga, već sledeća runda na Jadranu (od 19. novembra), u kojoj igraju se igra "večiti" derbi Partizana i Zvezde, donosi nova pitanja koja moraju suštinski da se reše, a to je moguće samo ako se klubovi zajednički dogovore.

Račun u banci je zatvoren, jer se ne zna ko raspolaže njime, što nije u skladu sa zakonima Hrvatske, a sada se traži način da se otvori novi...

Samo, ko bi raspolagao njime?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.