Košarka

SIN ZVEZDINE LEGENDE SANJA NBA SAN: On će biti zvezda drafta!

Autor Mladen Šolak

Ko će odabrati naslednika nekadašnjeg kapitena crveno-belih? Predviđa mu se visok "pik"

Izvor: MN Press

Još manje od nedelju dana ostalo je do velike NBA svečanosti koja će biti ove godine održana "onlajn" - NBA draft.

Dok u Srbiji očekujemo dobar plasman našeg Alekseja Pokuševskog (18 godina, 214 centimetara), i danima pre ceremonije jasno je da će jedna od zvezda večeri biti biser Makabija Deni Avdija (19, 206).

Sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije najveći je talenat Izraela i ima i srpski pasoš, a mnogi mu predviđaju lepu karijeru u Americi.

Kao jedan od timova koji bi mogao da ga "pokupi" pominje se Golden Stejt, koji će birati drugi i kome se već predstavio na treninzima.

"Veoma sam uzbuđen. Ostvarenje sna mi je iza ugla, da budem draftovan. Odvešću porodicu tamo, svi prijatelji će to pratiti. Svakog jutra se budim, vežbam...", rekao je on u razgovoru sa američkim novinarima.

Nije tajna da je vežbao sa nekoliko timova, uključujući i Voriorse.

"Sreo sam se sa nekoliko organizacija. Golden Stejt je sjajan tim i sjajna prilika. Najvažnije mi je da ću imati šansu da napredujem. To mi je cilj".

Izraelci su jako ponosni na njega, kao i on na svoju zemlju.

"Igram za zemlju od 16 godine, igrao sam na nekoliko međunarodnih takmičenja i imao sam šansu od 17 godina kada sam sa U-20 reprezentacijom osvojio prvu zlatnu medalju u istoriji zemlje. Uvek je čast, Izrael je mala zemlja, mi nismo dali mnogo igrača, a veoma mi znači i ponosan sam kada mogu da pronesem zastavu Izraela gde god mogu".

Na pitanje šta mu je donosilo najviše uzbuđenja tokom boravka u Americi, Avdija je bez dileme izdvojio treninge sa tamošnjim stručnjacima.

"Treninzi, bez dileme. Navikavanje na SAD, odlasci na treninge na kojima sam radio neke drugači stvari u odnosu na Evropu. Kultura i sve je drugačije u odnosu na Evropu. Mislim da sam radio dobre stvari, vodio računa o svom telu, naporno sam radio i čudan je osećaj biti na draftu preko ZOOM-a. Želimo da budemo tamo, ali ceo svet je u teškoj situaciji i ipak ću biti draftovan i biću u najboljoj ligi na svetu".

Podsetimo i na ovom mestu na redosled kojim će timovi birati "pikove":

1. Minesota.
2. Golden Stejt
3. Šarlot
4. Čikago
5. Klivlend
6. Atlanta
7. Detroit
8. Njujork...

Gde će završiti Deni?

Tagovi