POBEDA!

POBEDILI SMO LITVANIJU I DETE OD 14 GODINA: Andreson sjajno debitovala za Srbiju!

Autor Dušan Ninković

Dobra partija srpskih košarkašica u ''balonu''.

Izvor: MN Press

Balon je prijao Srbiji, ubedljivo je savladana reprezentacija Litvanije.

Košarkašice koje predvodi Marina Maljković su upisale prvu pobedu u neobičnom balonu u Istanbulu, koji će biti domaćin kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u ovom FIBA prozoru.

LITVANIJA - SRBIJA  71:82 (14:14, 13:25, 22:27, 22:16)

Sjajan debi u dresu Srbije je imala Ivon Anderson, koja je susret završila sa 13 postignutih poena, a na to je dodala sedam asistencija i četiri skoka. Andreson dolazi iz košarkaške porodice i u narednom periodu će biti veliko pojačanje za Srbiju.

Ipak, najefikansije na meču su bile dugogodišnje reprezentativke. Aleksandra Crvendakić je postigla 19 poena, dok je Sonja Vasić (nekada Petrović) postigla 15.

Srbija je u drugoj četvrtini slomila otpor Litvanki. U tom delu igre, koji se ispostavio kao klučan, Srbija je napravila dvocifrenu prednost koju je uspela da održi do samog kraja.

Za reprezentaciju Litvanije je igrala i Juste Josite, devojčica od samo 14 godina, koja je još prošle godine debitovala u seniorskoj selekciji svoje zemlje. Najvei svetski talenat je susret završio sa šest poena za 14 minuta u igri.

Nakon tri od odigrane utakmice Srbija ima maksimalan učinak i nalazi se na prvom mestu grupe E. Sledeći meč u ovom FIBA proziru naše košarkašice će igrati protiv Turske, koja je i domaćin turnira.

SRBIJA: Vasić 15, Čađo, Krnjić 9, Jovanović 10, Bruks 8, Crvendakić 19, Anderson 13, Stanković 2, Nogić, Stanaćev, Škorić 6, Zec.