Veliki korak ka Eurobasketu

NEPRIJATNO JE I ČUDNO: Važna pobeda Srbije, ali i pomešani osećaji

Autor Mladen Šolak

"Ekipa nije spremna kako reprezentacija Srbije ume da bude spremna"

Izvor: MN Press

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, posle pobede protiv Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, izjavila je da su pozitivni momenti presudili u tom duelu, uprkos velikom broju grešaka.

Košakašice Srbije u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u četvrtak su u Istanbulu savladale Litvaniju rezultatom 82:71 i sačuvale perfektan učinak, 3/3.

"Sigurno je malo neprijatno i čudno igrati ove utakmice kad ekipa nije spremna... Igračice i jednog i drugog tima nedovoljno su spremne, lige se ne igraju, tako da svakako ta košarka nije nešto lepa za oko. Igrali smo loše tih uvodnih pet minuta, ali smo uspeli brzo da uradimo ono što smo se dogovorili", rekla je Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Dosta smo grešili, najviše iz razloga koji sam vam navela, jer igračice nisu spremne onako kako reprezentacija Srbije ume da bude spremna. Ipak, na našu sreću, imali smo više pozitivnih trenutaka i trudili smo se da izdržimo sa trčanjem i u ovoj novoj situaciji iznesemo sve do kraja. Ponavljam, dosta smo grešili, ali smo, gledajući celu utakmicu, sproveli ono što smo se dogovorili", zaključila je Maljkovićeva.

Reprezentativke Srbije učestvuju u "balonu" u Istanbulu, gde su trijumfom protiv Litvanije napravile veliki korak ka plasmanu na Eurobasket u Francuskoj i Španiji sledećeg juna.

Naredni meč naše košarkašice igraće na istom mestu, u Istanbulu, protiv domaće selekcije Turske od 16 časova. Izabranice Marine Maljković trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe E, a do kraja kvalifikacija trebalo bi da igraju početkom februara i protiv Albanije i još jednom protiv Litvanije.

Plasman na Eurobasket obezbediće pobednici grupa kao i pet najboljih drugoplasiranih ekipa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.