velika pomoć

VUČIĆ NAJAVIO POMOĆ "MALIM" SPORTOVIMA: Zvezda i Partizan u košarci dobijaju dodatni podstrek za Evropu

Autor Pavle Knežević

Predsednik Srbije najavio pomoć manjim sportovima, u košarci istu količinu novca dobijaju i Zvezda i Partizan

aleksandar vučić.
Izvor: Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije najavio je veliku pomoć sportu u Srbiji, pre svega klubovima, a posebni podstrek u vidu novca dobiće košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan.

Ovi košarkaški klubovi će dobiti pola miliona ili milion evra i to mimo 8 miliona evra pomoći takozvanim "malim sportovima".

U Batajnici danas počinje izgradnja intermodalnog terminala, na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova, a polaganju kamena temeljca prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić.

"Košarku želimo dodatno da pomognemo, posebno ćemo pomoći Zvezdi i Partizanu, mimo ovih osam miliona evra, videćemo da li će biti po 500.000 ili milion evra, ali dobiće istu svotu novca, da bi mogli našu zemlju što bolje da predstavljaju", rekao je Vučić.

Posebnu novčanu pomoć mogu da očekuju sportovi kao što su rukomet, odbojka, atletika, rvanje, vaterpolo i drugi.

"Uložićemo 8 miliona evra u takozvane male sportove, od atletike do rvanja, ali i rukomet, košarku, odbojku i vaterpolo. Svi klubovi prve i druge lige dobiće određeni novac. Recimo, svaki rukometni klub prve lige dobiće pet i po miliona dinara, što za njih nije beznačajni novac, svako u drugoj ligi dobiće po milion dinara, što takođe nije beznačajno za njih. Kada vam se slije u rukometne klubove 1,3 miliona evra, to je ogromna injekcija, i to ćemo sad da uradimo za neki dan, da pomognemo jer verujemo da u tim sportovima možemo da napravimo uspeh", rekao je Vučić i nastavio:

"U odbojci smo izvanredni u obe konkurencije, u ženskoj najbolji u svetu, u muškoj među najboljima. U vaterpolu smo uvek najbolji u muškoj, želimo i ženski da podignemo. U rukometu hoćemo da napravimo veliki pomak".