HRABRA POBEDA!

NAŠE DEVOJKE ODOŠE NA EVROPSKO PRVENSTVO: Košarkašice Srbije će braniti bronzu, Anderson je nova junakinja!

Autor Nebojša Marković

Hrabra partija izabranica Marine Maljković u Istanbulu!

Izvor: MN Press

Stigao je još jedan veliki dan za žensku košarku u Srbiji! Naša reprezentacija je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo i to posle meča koji je trajao 50 minuta!

Hrabra pobeda izabranica Marine Maljković znači i kraj svih sumnji - Srpkinje će igrati na Evrobasketu!

TURSKA - SRBIJA 76:83 (15:18, 19:20, 19:15, 10:10, 10:10, 3:10)

Košarkašice Srbije su pokazale sjajnu partiju i u neizvesnoj utakmici, punoj uspona i padova na kraju uspele da posle dva produžetka upišu četvrtu pobedu u četiri kvalifikaciona meča.

Time je Srbija obezbedila glavni cilj - novo učešće na završnom turniru i to dva kola pre kraja kvalifikacija.

Naše devojke su uspele da slave u meču u kojem su morale da brane poslednji napad u četvrtoj četvrtini i dobro odbranom stignu do prvog produžetka - 63:63.

Tu nisu stale muke naših devojaka, pošto je neverovatna Ivon Anderson u poslednjoj sekundi produžetka donela izjednačenje za novih dodatnih pet minuta - 73:73.

Ipak, Turkinje više nisu mogle da pogađaju iz svih pozicija, pa im ni 13 trojki na ovom meču nije bilo dovoljno. Srpkinje su odlično dovršile drugi produžetak i upisale važan trijumf.

Junakinja pobede bila je nova reprezentativka Srbije Ivon Anderson. Ona je ubacila 25 poena uz šest asistencija i pet skokova, dok su je odlično pratile i Sonja Vasić (18 poena, osam skokova) i Jelena Bruks (17 poena, četiri asistencije).

Aleksandra Crvendakić je ubacila dve važne trojke i ukupno 12 poena, dok je u timu Turske najefikasnija bila Isil Alben sa 17 poena. Pelin Bilgič i Kuanitra Holingsvort dodale su po 16.

Srbija sada ima skor 4-0 čime je sigurno prva u grupi. Litvanija i Turska imaju skor 1-2, dok je Albanija poslednja sa 0-2.

Na prošlom Evropskom prvenstvu 2019. godine, Srbija je stigla do bronzane medalje, dok su naše devojke 2015. bile šampionke Evrope.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.