Ne sviđa mu se pristup

OBRADOVIĆ RAZOČARAN POSLE POBEDE: Jedna stvar je NEDOPUSTIVA, bez obzira na sve!

Autor Nikola Lalović

Trener Crvene zvezde Saša Obradović bio je nezavodoljan igrom svog tima uprkos pobedi nad Splitom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u šok završnici savladala Split u "Pioniru" 78:76 i ostala neporažena u ABA ligi, ali Saša Obradovć nije bio zadovoljan onime što je video. 

Njegov tim se drugu nedelju zaredom mučio sa ekipama iz donjeg dela tabele i srpski stručnjak je posle meča jasno istakao nezadovoljstvo. Na pitanje da li je očekivao ovako težak meč odgovorio je odrično. 

"Naravno da nisam, niko nije ni mogao da očekuje, ali ako mogu da tražim neko opravdanje stvarno je uticalo i dosta putovanja, dosta jakih, zahtevnih utakmica, kao i dobra potrošnja protiv Reala. Obično kad daš "manjim ekipama" malo šansu od samog početka onda se mučiš ceo meč kao što smo mi sad pokazali", primetio je Obradović. 

Posebno je istakao dva protivnička igrača koji su zaista briljirali na ovom meču. 

"Nažalost, eto dvojac Vranković i Luković su prosto dominirali u odnosu na naše centre, moramo o tome više da razgovaramo. To je nedopustivo pre svega, bez obzira u kojoj smo fazi, umora i sve ostalog. Ipak treba da postoji i neki pošten odnos, po meni malo i ponosa u nekim stvarima da bi sačuvao svoj igrački rejting i reputaciju", poentirao je Obradović i rekao da je pobeda ipak jako bitna. 

"To mi je falilo, to je otvorilo utakmicu od samog početka i dobro je da smo pobedili i na ovaj način, dobro je da teško pobeđujemo, ali ipak pobeđujemo. Nadam se da ćemo naučiti iz ovoga", dodao je on. 

U finišu treće deonice Zvezda je konačno povela, a strategu crveno-belih je takav pristup nedostajao od samog starta.

"Moje veće pitanje je zašto nismo tako igrali od samog početka, zašto je ta prva četvrtina bila na tom nivou, o tome možemo da pričamo. Zašto protiv Reala bude ovakva četvrtina, a protiv manjih ekipa bude ovako. Verovatno je i to normalno, ne možeš ti da imaš odnos prema Ljulju i Rudiju, bez ikakvog podaštavanja talenta i solidnog igračkog nivoa ovih igrača. Sigurno da je u glavama drugačija slika. Protiv toga se svi borimo, ja mislim da evroligaške ekipe imaju tu vrstu problema. Na kraju, eto, dobili smo i to je najvažnije", smatra Obradović. 

On smatra da je naredni period ključan. Slede dva gostovanja u Evroligi pa meč sa Partizanom. 

"To sam i sad rekao igračima, biti ili ne biti. Iz svake utakmice treba da se dižemo i učimo. Mislim da sada više učimo iz ovih evroligaških ekipa, a igramo po sistemu "lako ćemo" u ABA ligi sa ovim lakšim protivnicima. Verujem da je sada svima jasno da to nije tako", dodao je Obradović. 

Na kraju je trener crveno-belih prokomentarisao raspored u narednih nedelju dana.

"Sve su utakmice bile sa vrlo jakim protivnicima, sve su top 4 ili top 8 protivnici. Kod kuće smo igrali sa Realom, CSKA i Baskonijom, a sada idemo na gostovanje ekipama sa velikim očekivanima. To su ekipe koje su možda i najviše uložile ove sezone i imaju jaka očekivanjai ja očekujem da u tim utakmicama imamo drugačiji odnos", završio je Obradović. 

Obradović posle Splita
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.