nema poletanja

VELIKA POBEDA PARTIZANA, SAŠO ČVRSTO NA ZEMLJI: Nema euforije, tražim samo koncentraciju na treningu

Autor Pavle Knežević

Dobar napad, loša odbrana, tako kaže trener Partizana posle sjajnog trijumfa

Izvor: MN Press

Velika pobeda Partizana ostvarena je večeras nad sjajnim Uniksom, ali trener crno-belih Sašo Filipovski primerom je poveo svoju ekipu posle reči da nema zanošenja trijumfom.

Uniks je pre mesec dana razbio Partizan 93:70, a večeras je igrao ofanzivno još bolje, ali su crno-beli slavili 89:86.

Viđena je prava, pravcata drama u Hali sportova, na kraju je pobedio Partizan.

"Borili smo se u odbrani, primili smo previše poena u prvom poluvremenu, a ne treba tako da se počinje meč. U napadu smo delili loptu, ali smo grešili u odbrani i dozvolili previše poena. Uspeli smo da se vratimo, igrači sa klupe su mnogo pomogli. Oni su sjajan tim, ali i mi smo dobro šutirali i delili smo loptu. Jako sam srećan zbog momaka, jer se trude na treninzima", rekao je Filipovski posle meča.

Partizan je imao nekoliko neočekivanih i teških poraza ove sezone, dva puta posle produžetka, ali je večeras protiv ofanzivno zaista fantastične ekipe izborio pobedu, što je jako važno za karakter ekipe. Filipovski ima nešto drugačije, verovatno šire mišljenje.

"I pobeda i poraz su situacije za sebe. Dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobedom i sa porazom. Posle pobede ne sme da se uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening. Isto u porazu ne smemo da budemo depresivni nego moramo da ispravljamo greške i radimo na treningu. Koncentracija i rad bez obzira šta se desi", bilo je sve što je on rekao na tu temu.

Navijače crno-belih posebno je obradovao povratak Vila Mozlija, koji je odmah pokazao koliko znači Partizanu.

"Mozli je imao jedan trening. Važan je, tu je u skoku, zatvara reket, pomaže ekipi u drugoj liniji. Sve pohvale mom stručnom štabu, jer je radio vrlo kvalitetno dok je bio povređen. Imao je košarkaški samo jedan trening, ali fizički nije toliko zaostao", kazao je Filipovski.

Erik Mika nije bio u sastavu jer se nije osećao dobro.

Što se tiče budućnosti, Filipovski traži da odbrana bude konzistentnija i fizički jača.

Pejdž je trojke šutirao 8/10, ali trener se ne zanosi time, kao ni igrom spoljne linije.

"Ovo je pravi put, ovo tražimo na treninzima, tražimo da se na svakoj utakmici igra sa visokom energijom. Pejdž je šuter, dobar šuter, pomogao je ekipi u ključnim momentima, ali odlučila je timska igra, dobio je prave lopte na pravom mestu. Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ona diže. Svaki individualac ima uspona i padova u formi, ali zato je važan timski sistem igre, kad nekom ne ide, da neko drugi može da ga nadoknadi", rekao je Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.