Zvanično saopšteno

FMP IMA NOVOG PREDSEDNIKA, DA LI ĆE PARTIZAN SADA POPUSTITI: Važna vest iz Železnika - kraj blokade ABA lige?

Autor Mladen Šolak

FMP se oglasio saopštenjem, koje bi moglo da bude korak ka rešavanju zamrnute situacije u regionalnoj košarci

Izvor: MN Press

KK FMP oglasio se u sredu saopštenjem posle sednice klupske skupštine, na kojoj je izaglasana potencijalno važna vest za regionalnu košarku:

"Panteri" imaju novog predsednika, pravnika Đorđa Avramovića (65), koji će preuzeti funkciju od predsednika Skupštine FMP-a Zorana Toškovića.

Dosadašnji predsednik kluba iz Železnika bio je na tom mestu od prošlog decembra i iznenadne smrti dotadašnjeg predsednika Predraga Milojevića. S obzirom na to da FMP po sistemu rotacije ove sezone daje predsedavajućeg ABA ligom, Avramović će zauzeti Toškovićevo mesto i u upravljačkom organu regionalnog takmičenja.

Upravo je ta okolnost bila veliki kamen spoticanja višemesečnih pokušaja da se pronađe rešenje za pravnu blokadu ABA lige, jer je predsednik Partizana Ostoja Mijailović izričito ponavljao da "Tošković, tast Čovićevog sina, neće biti predsednik ABA lige ili je Partizan neće igrati".

Zbog toga, Partizan je odbio da potpiše prenos upravljačkih prava ligom na FMP, a ta komplikovana pozicija dovela je do niza problema regionalnog takmičenja, poput blokade računa u banci.

Da li će sada crno-beli popustiti i dopustiti prenos vlasničkog udela na FMP, čime bi se izvesno u daljim koracima omogućila i deblokada računa i vraćanje takmičenja u sve pravne okvire?

FMP je na svom sajtu predstavio Đorđa Avramovića.

"Novi predsednik KK FMP rođen je u Beogradu 01.08.1955. godine. Osnovnu, srednju školu i Pravni Fakultet završio je u Beogradu. Od 1985 - 2013. godine u kontinuitetu Đorđe Avramović je vodio svoju advokatsku kancelariju. Na dužnosti Zamenika pravobranioca Gradske opštine Vračar proveo je period od 2013-2019. godine, nakon čega je nastavio rad u svojoj advokatskoj kancelariji. Oženjen je i otac četvoro dece. KK FMP želi Đorđu Avramoviću puno uspeha u budućem radu na čelu našeg kluba", objavio je klub.