Zvanično saopštenje

ABA LIGA - KONAČNO DOBRE VESTI: Klubovi rešili SVA sporna pitanja, Bokan priprema Skupštinu!

Autor Mladen Šolak

Deluje da su se klubovi dogovorili.

Izvor: MN Press

Posle skoro pola godine napetosti, tenzije, saopštenja i sporova, ABA liga poslala je optimističnu poruku u večeras objavljenom saopštenju.

Prema poruci "sa Jadrana", klubovi su usvojili način na koji će rešiti sve sporove, a pretpostavka da se pod tim misli i na Partizanovo nepristajanje da potpiše prenos vlasničkih prava na FMP. Crno-beli nisu pristajali da ligom predsedava predstavnik FMP-a Zoran Tošković, a klub iz Železnika je u sredu izglasao Đorđa Avramovića za novog predsednika, pa deluje da je nakon toga rešen taj deo nesporazuma.

ABA liga je saopštila da će naredna sednica skupštine biti održana 15. decembra, da će do tada Skupštinom Društva predsedavati Dragan Bokan i da će na toj sednici biti samo jedna tačka dnevnog reda - transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na taj način mogle bi bar do daljeg da budu otklonjene sve nesuglasice, a "jadranska" sezona bi dalje tekla bez trzavica.

Pročitajte saopštenje.

"Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi ABA lige jednoglasno su usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige.

U najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana (20.11.2020), klubovi ABA liga će rešiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu.

Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sledeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u kordinaciji sa pravnim timom u sastavu g. Mihovil Granić, g. Vanja Mugoša, g. Tomislav Šunjka i g. Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d. koja će biti održana najkasnije do 15.12.2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uverenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi