Potpisano

CENTAR SRPSKIH KORENA U SAKRAMENTU: Bogdan je napustio Kingse, a sada stiže nesuđeni "orao"

Autor Mladen Šolak

Košarkaš koji se dovodio u vezu sa našom reprezentacijom pojačaće "kraljeve" u novoj sezoni.

Izvor: YouTube/Basketball Box

U danima posle rastanka sa Bogdanom Bogdanovićem i još nekoliko igrača, Sakramento Kingsi aktivno prave tim za novu sezonu koja počinje 22. decembra.

Kingsi su produžili ugovor sa liderom, plejmejkerom Dieronom Foksom, a dogovorili su i dolazak dvojice visokih igrača. Prvi je Hasan Vajtsajd (31), koji je pre 10 godina igrao za Sakramento, a drugi je centar srpskih korena, Frenk Kaminski (27).

Košarkaš iz Ilinoja, koga je u razmatranje prošle zime uzimao i selektor "orlova" Igor Kokoškov, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Kingsima, koji su sada popunili centarsku liniju posle odlazaka Aleksa Lena u Toronto i Harija Džajlsa u Portland.

Kaminski je draftovan 2015. godine kao visoki deveti "pik", Kokoškov ga je nazvao "streč peticom", centrom sposobnim da igra i daleko od koša. Frenk je prve četiri sezone karijere proveo u Šarlotu, a prošle je igrao u Finiks Sansima.

On je pretprošle godine bio u Beogradu i tada je novinarima govorio o svom srpskom poreklu i o svom početku u nižim ligama zajedno sa drugim igračima čiji su koreni sa ovih prostora.

"Imam srpske korene. Igrao sam u srpskoj ligi u Čikagu dok sam odrastao. Znam kakva je srpska kultura iz američkog ugla i sjajno je doći ovde. Sa očeve strane vodim poreklo ovde, ali taj deo familije nije baš najbistriji, pa je teško", nasmejao se Kaminski.

Po svemu sudeći, on će sledeće sezone deliti svlačionicu sa Nemanjom Bjelicom (32), srpskim krilnim centrom koji je ostao u Kingsima i prošao je datum nakon kojeg je njegov ugovor automatski obnovljen i za sledeću sezonu. Biće to treća sezona "Belog" u Kingsima, a sedma u NBA ligi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.