Teška situacija

SRBIJA I EUROBASKET - KOMPLIKUJEMO SEBI ŽIVOT: "Orlovi" sada mogu da padnu na dno, jasna računica do kraja! (ANKETA)

Autor Nikola Lalović

Napeto je.

Izvor: MN Press

Rođeni Beograđanin je pogotkom iz teške situacije doneo Švajcarskoj pobedu nad Srbijom 92:90 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i tako su "orlovi" došli u nezavidnu situaciju. 

Poraženi su na startu takmičenja u finskom Espou u kome nas u ponedeljak očekuje utakmica sa domaćinom Finskom. Poraz je zakomplikovao situaciju u našoj grupi. 

Problem leži u tome što je ovo drugi poraz Srbije. Na svom terenu smo već poraženi od Gruzije i sada imamo skor od jedne pobede i dva poraza. 

Gruzija je kao domaćin izborila plasman na Euro 2022, ali sjajno igra kvalifikacije i ima sve tri pobede. Posle pobede nad Finskom, sve ostale ekipe u grupi, dakle i Švajcarska i Srbija, imaju po pobedu i dva poraza.

Dobro je to što samo poslednje mesto u grupi ne vodi na Eurobasket, što znači da bez obzira na druge rezultate "orlovi" sve drže u svojim rukama. Ukoliko do kraja pobedimo prvo Finsku, a potom dođemo do pobeda u mečevima sa Gruzijom i Švajcarskom u februaru, nema brige za Kokoškova. 

Ukoliko Finska na svom terenu pobedi Gruziju u narednom meču grupe "orlovi" će neplanirano pasti na dno grupe, ali srećom imaju dovoljno vremena da sve svoje greške isprave.

Ipak, mesta za kikseve više nema. Od sada vrede samo pobede. 

Tabela: Gruzija 2:0, Finska 1-1, Srbija 1-2, Švajcarska, 1-2

Raspored: 

Subota:

Finska - Gruzija 85:91

Ponedeljak:

Švajcarska - Gruzija 15:00

Finska - Srbija 18:00

18.02.2021: 

Finska - Švajcarska 

Gruzija - Srbija 

21.02.2021:

Srbija - Švajcarska 

Finska - Gruzija

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.