Huventud ispoštovao

PARTIZAN SKORO SIGURAN U DRUGOJ FAZI EVROKUPA: Španci odigrali za crno-bele, Budućnost i Cedevita pobedili!

Autor Nikola Lalović

Košarkaše Partizana sada samo dva neočekivana poraza mogu da izbace.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana nisu igrali, ali ih to nije sprečilo da dođu nadomak plasmana u drugu fazu Evrokupa.

Tim Saša Filipovskog je zbog pobede Huventuda nad Venecijom 89:75 u gostima sada skoro siguran u drugoj fazi takmičenja.

Posle pobede Huventud je opet na prvo mestu na tabeli grupe A sa 6 pobeda, dok je Partizan četvrti sa četiri pobede. Venecija ima dve pobede i samo ukoliko pobedi u narednom kolu, a potom savlada Partizan sa više od 22 poena razlike u poslednjoj utakmici može da prođe dalje. Naravno, ako Partizan izgubi sva tri meča do kraja. 

U drugim mečevima Budućnost je osigurala Top 16 fazu pobedom nad Ulmom 77:73. Nemci su bili glavni rivali Budućnoti za prolazak dalje, ali su poraženi i sada će se do kraja takmičenja tim iz Podgorice boriti samo za što bolji plasman u grupi. 

 Melvin Edžim je bio na ivici dabl dabla jer je uz 20 poena dodao i 9 skokova, dok je Nikola Ivanović dao poen manje.  Kod Ulma Osetkovski je imao 17 poena, a Conger 15. 

Cedevita Olimpija je na svom terenu savladala Trenton 87:65. Čak četiri igrača Cedevite bila su dvocifrena, a najefikasniji je bio nekadašnji bek Zvezde Jaka Blažič sa 15 poena. 

Cedevita je takođe na korak od plasmana u drugi krug takmičenja pošto ima pet pobeda i Promiteas koji je peti u grupi ima samo teoretsku šansu da ih stigne, pošto su na sedam utakmica došli do dve pobede.

U poslednjem meču večeri Nanter je savladao Promiteas 91:70 i tako pomogao timu iz Ljubljane da se nađe u drugom krugu. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.