svima je lakše

"POJAČANJA? NE MOŽE PARTIZAN TEK TAKO DA BACA PARE": Filipovskom je važno da je ekipa našla načina da pobedi

Autor Pavle Knežević

Posle plasmana u Top 16, pojačanja su bila neizbežna tema

Izvor: MN Press

Partizan je obezbedio plasman u Top 16, a trener Sašo Filipovski priznao je da je ekipa igrala i u grču i pod velikim pritiskom, ali da se raduje zbog pobede nad Bahčešehirom.

Crno-beli sada jure što bolji plasman u Evropi, a u ABA idu iz meča u meč, ali pre svega toga, sledi rad.

"Dobro smo počeli, ali smo i dalje bili malo u grču, malo nervozni, jer smo poslednje dve utakmice izgubili na jedan koš, a bili smo i svesni da je ovo kvalifikaciona utakmica. Zato smo bili pod pritiskom, a drugo – Bahčešehir je dobra ekipa, ima vrlo dobre igrače", rekao je Filipovski.

Partizan je slavio 88:75, mada ta razlika ne oslikava pravo stanje stvari, jer je protivnik skoro sve vreme bio u igri.

"Važno je da smo uspeli da pronađemo način da pobedimo. Oni su bili potpuno rasterećni i sjajno su šutirali za tri. Srećan sam zbog pobede i igrača i sada možemo da nastavimo da se u Evropi borimo za više pozicije, a u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu", kaže Filipovski.

Uzrok oscilacija je poznat:

"Novi trener, mesec dana sam tu, a igrali smo mnogo utakmica. Onda, pritisak i samopouzdanje. Da nismo pobedili, morali bismo u gostima da tražimo prolaz, ili protiv Venecije ili protiv Burga. Sada smo probili led. Nadam se da ćemo da odigramo tečnije i opuštenije i da ćemo imati manje padova u igri".

Pošto je plasman obezbeđen, razmišlja li se o pojačanjima?

"Trenutna situacija je takva kakva jeste. Ovi igrači imaju ugovore, tako da ćemo dati svoj maksimum s ovim što imamo. Normalno, tu je ekonomska kriza, a igrači imaju ugovore i ne može da se baca novac tek tako. A i igrači se trude, pokušavamo da pronađemo pravi put i za sada ne tražimo izmenu", kaže trener.

Rašon Tomas bio je odličan večeras. Završio je utakmicu sa 18 poena i osam skokova, ali je i pogurao tim kada je bilo najpotrebnije i kada se lomilo. Filipovski ga je pohvalio, ali je pomenuo i Novicu Veličkovića i uopšte probleme na poziciji krilnog centra.

"Rašon se bori, igrao je mnogo minuta. Probao je i kapiten, igra s jednom nogom, uzima tablete, hoće da pomogne ekipi. Miku nismo imali dugo vremena zbog povrede i bolesti i imao je tek jedan i po trening. Ne možemo da ga koristimo na toj poziciji, ne zna te sisteme. Tražićemo neko rešenje na toj poziciji. Istina je da je Tomas u poslednjim utakmicama opterećen", rekao je Filipovski.

Svakako hrabri odsustvo oklevanja kod važnih šuteva u finišu…

"Ja tražim da se igra hrabro u odbrani, da se gine, da se igra timski, a otvoreni šutevi moraju da se šutiraju! Ako počnemo da razmišljamo da li da šutnemo ili ne, ili kad da šutnemo, to pravi sve veće psihološke probleme, a to utiče i na odbranu. Ako igraš čvrstu odbranu i veruješ ekipni duh, lakše se šutira. Sad tražimo igrače koji imaju dnevnu formu, pa oni neka uzimaju te šuteve", rekao je Sašo Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.