Uživo

20 TROJKI I "STOTKA" ZVEZDE PROTIV FMP-A: Ubedljiva pobeda, dabl-dabl Uskokovića i fenomenalan šut crveno-belih!!

Crvena zvezda je na gostovanju lako savladala FMP 111:75.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde su posle poraza od Budućnosti i Olimpijakosa na pravi način uspeli da se vrate u pobednički ritam pošto su na gostovanju ubedljivo savladali FMP 111:75 (30:19, 31:19, 28:25, 22:12). 

Ubedljiva pobeda došla je pre svega kao posledica fenomenalnog šuta za tri, crveno-beli su ubacili čak 60 poena posle pogodaka iza linije 6,75. Ubacili su 20 trojki iz 29 šuteva i FMP nije imao nikakvu šansu posle takve predstave tima Saše Obradovića. 

Na startu je FMP poveo, ali posle četiri minuta Zvezda je uspela da preokrene i nije ispuštala prednost do kraja. Prvo su sjajno zaigrali veterani Marko Simonović i Branko Lazić koji su napravili seriju poena, a Lazić je uspeo da pogodi četiri trojke bez promašaja. 

Ognjen Dobrić kome je ovo bula 250. utakmica u dresu crveno-belih je zablistao u drugom poluvremenu i na kraju je završio meč kao najefikasniji - ubacio je 21 poen uz šut za tri poena 5/6. Sjajnu partiju imao je i plejmejker Aleksa Uskoković. 

U nedostatku Lengstona Hola i posle odlaska Tejlora Ročestija dobio je čak 28 minuta na ovom meču i nije razočarao. Pre svega je razigravao saigrače, ali je u finišu preuzeo i poentersku odgovornost, pa je meč završio dabl-dablom sa 10 poena i 10 asistencija. 

Svoje minute na ovoj utakmici dobio je i Boriša Simanić, koji je na terenu proveo celu četvrtu četvrtinu. Osim Lengstona Hola na parketu nije bilo ni O'Brajanta koji je odmorio, a Emanuel Teri je i na ovom meču imao malu minutažu - nešto manju od 10 minuta. 

CRVENA ZVEZDA: Volden 7, Lojd 12, Uskoković 10 + 10 asistencija, Davidovac 8, Lazić 15, Rit 3, Dobrić 21, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Simanić 3, Kuzmić 8, Teri 

FMP: Lazarević 15, Lešić 12, Čarapić 12, Simović, Radovanović, Pecarski 13, Šešlija, Nenadić 6, Popović 10, Ulubaj 2, Đorđević 5

FMP - Crvena zvezda
Izvor: Youtube/ABA j.t.d

Rezultati i raspored:

Petak: Split - Krka 78:89

Subota: FMP - Crvena zvezda 75:111

Partizan - Mega 19:00

Nedelja: Igokea - Zadar 17:00

Budućnost - Mornar 19:00

Cedevita Olimpija - Cibona 21:00

Ponedeljak: Borac - Primorska 20:0 (službeni rezultat)

Tabela: Crvena zvezda 9:1, Mornar 7:1, Mega 7:2, Budućnost 6:0, Igokea 6:2, Cedevita Olimpija 5:1, Partizan 4:5, Krka 4:6, Cibona 3:6, Split 3:7, FMP 2:6, Borac 2:7, Zadar 1:5, Primorska 0:10

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

13:45

Ima li Zvezda pleja?

Aleksa Uskoković je dobio veliku minutažu, na terenu je proveo 28 minuta i za to vreme je došao do dabl-dabl učinka - 10 poena i 10 asistencija. 

13:44

Neverovatan meč Zvezde!

Ovakvo šutersko veče se ne viđa često - 20 trojki iz 29 pokušaja, a pogotovo su bili raspoloženi Lazić, Simonović i Dobrić kada je šut za tri u pitanju. 

13:43

KRAJ! FMP - Crvena zvezda 75:111

Pogađa jedno bacanje Lazarević, a onda pogađa deseti poen Uskoković i ovo je dabl-dabl za njega. 

Promašaj Čarapića, a onda i faul nad njim i poeni sa penala. Ovo je kraj, veoma ubedljiva pobeda crveno-belih. 

13:40

39. minut: Trojka Uskokovića, 108:73

Poeni Đorđevića uz dosta sreće, a onda još jedna trojka Ognjena Dobrića. Lazarević promašuje, a Đorđevićev promašaj hvata Simanić. Daje trojku i Uskoković!

13:35

35. minut: Simanić za stotku! 65:100

Greška Simanića, ali Popović pravi faul. Poeni Lazića uz faul, dodaje i slobodno bacanje i sada su na poen od stotke! 

Pogađa Pecarski sa poludistance, a faulirani Simanić pogađa jedno bacanje!

13:32

34. minut: Blizu smo "stotke"! 67:96

Dva vezana promašaja Lešića za tri, a onda Popović hvata promašaj Davidovca i vuče kontru. Zaustavljen napad faulom nad Lešićem.

Nastavljaju sa pokušajima za tri igrači domaćina i promašuju, a Ognjen Kuzmić to kažnjava poenima ispod koša. Pogađa Stefan Lazarević još jedan "flouter". 

13:29

Počinje poslednjih 10 minuta!

Dva promašena šuta FMP-a na startu, a Aleksa Uskoković naskače za dva i pogađa. Posle lošeg napada FMP-a trojka Dobrića u poslednjim momentima napada. 

13:26

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! FMP - Crvena zvezda 63:89

Uz zvuk sirene pogađa Lešić za tri, a Uskoković promašuje svoj šut iza linije 6.75. Faul nad Davidovcem, a on pogađa oba bacanja. 

Blokada Simanića, a četvrtina se završava lakim poenima Davidovca na obruču. 

13:23

29. minut: Poleteo je Simanić! 60:85

Asistencija Davidovca za Dobrića koji pogađa još jednom, a onda Lešić nastavlja svoju seriju i daje dva poena sa penala posle faula. 

Čarapić krade loptu, a onda faul Simanića. Pogađa oba puta Nenadić. Potom je Simanić izblokiran sa leđa, a onda je opet napravio faul posle koga šalje Čarapića na liniju penala. Daje oba bacanja plej FMP-a. 

A onda neverovatan ali-up Uskokovića za Simanića!

13:19

27. minut: Dve trojke Lešića, 55:80

Dobrić pogađa trojku na svom jubilarnom meču, a potom Rit faulira mladog Popovića. Pogađa jednom. Volden potom pogađa na tri posle greške Lešića, ali se iskusni centar iskupljuje svojom trojkom.

Jagodić-Kuridža će na liniju penala i daje oba penala. Faul u bloku Ulubaja na Uskokoviću, a onda je mladi plej Zvezde fauliran i u napadu i na liniji penala je. 

Daje oba penala, a u igru ulazi i Boriša Simanić! Potom trojka Lešića, druga zaredom. 

13:13

25. minut: FMP u seriji, 48:70

Pecarski odlično počinje drugo poluvreme - sada pogađa dva slobodna bacanja. Potom je Simonović preterao, bez potrebe ispalio trojku i promašio. 

Promašuje trojku Ulubaj, a sa druge strane promašuje i Lazić, ali Kuzmić hvata tu loptu. Lešić krade loptu Kuzmiću, a posle dugo vremena bez poena Nemanja Popović pogađa. Onda Čarapić krade loptu i poentira. 

Pada Volden sa loptom i ovo je mrtva lopta. Lazarević se otvara pod košem i pogađa uz faul. Serija FMP-a 8:0!

13:08

23. minut: Simonović za +30! 40:70

Još jedna trojka Marka Simonovića, a Čarapić pod pritiskom gubi loptu. A onda OPET Simonović daje trojku! 

13:06

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Prvi napad je za Zvezdu, a Uskoković je starovao na pleju drugo poluvreme. Dodao je do Lojda koji je pogodio trojku. Sa druge strane Pecarski ima lake poene na obruču.

13:00

Rafalna paljba šampiona

Teško da bi ijedna ekipa mogla da se nosi sa Zvezdom kada tim ovako šutira. 

Iz 15 pokušaja za 3 tim Saše Obradovića je pogodio 11 puta. Od toga kapiten Brannko Lazić je pogodio četiri trojke, a Simonović i Lojd po dve. 

12:58

Veliki jubilej Ognjena Dobrića

On protiv FMP-a igra svoju 250. utakmicu u dresu Crvene zvezde! Samo 12 igrača u istoriji Crvene zvezde je odigrali 300 mečeva za klub, a Dobrić se približava tom broju. 

12:51

POLUVREME, FMP - Crvena zvezda 38:61

Promašuje Ulubaj trojku sa centralne pozicije, a onda Volden pogađa trojku pod faulom! Pogađa i dodatno slobodno bacanje. 

FMP je izgubio loptu, a onda je posle pasa Jagodić-Kuridže Rit dao trojku. Neverovatan finiš Zvezde!

12:48

20. minut: Trojka Lojda, 38:54

Faul nad Čarapićem, ali opet nije maksimalan - pogađa samo jedno bacanje. Lazić promašuje u prodoru, ali ostaje lopta za crveno-bele. Onda i Lojd promašuje sa poludistance, a FMP gubi loptu. 

Nekoliko grešaka sa obe strane, a onda je u kontri Lojd bio sam i pogodio je trojku. Tajmaut za FMP. 

12:45

19. minut: Zvezda igra rutinski, 37:51

Tajmaut je bio za FMP, a onda je Simonović pogodio još jednu trojku. Kakvo podne veterana Zvezde! 

Nesportski faul Lojda, Lazarević daje jedan poen sa penala. a ovo je sjajan napad za njega - pogodio je i trojku! Ovo mu je deseti poen. 

Promašuje Lazić za dva, a Lojd promašuje sve sa trojke.

12:40

17. minut: Lazić u seriji! 33:48

Treća trojka Branka Lazića, za sada je bez promašaja! Sa druge strane Čarapić za Đorđevića koji daje "flouter". Četvrta trojka Branka Lazića! Ali uzvraća Čarapić brzim ulazom i postiže dva poena. 

12:37

15. minut: Simonović! 42:29

Trčao je u leđa Ognjen Dobrić obrani i uspeo da pogodi, a onda je Stefan Lazarević opet bio sam i sada je pogodio trojku. 

Serija Simonovića! Sada se podiže za tri i pogađa. Faul u napadu Marka Radovanovića u bloku. A onda trojka Lojda sa osam metara!

Uzvraća trojkom Čarapić!

12:34

13. minut: Mnogo grešaka, 21:32

Volden gazi aut liniju, ali sa druge strane Lazarević nastavlja seriju svojih promašaja. Nenadić ne uspeva da pogodi preko Terija, a onda Marko Radovanović lupa efektnu rampu sa strane pomoći. 

Prodor Simonovića i konačno poeni za Zvezdu. 

12:29

Opet sjajno kreću crveno-beli

Kao i protiv Olimpjakosa u Evroligi crveno-beli su odlično počeli meč i drugi put zaredom su u prvoj četvrtini postigli 30 poena.

12:29

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Vodi Zvezda, 19:30

Faul nad Dobrićem i dva puta je precizan sa penala. Pecarski je sada u mini seriji pošto pogađa za dva poena. 

Faul i nad Davidovcem i opet slobodna bacanja za goste, a ni on ne promašuje sa penala. Izlazi Đorđeviću lopta iz koša, Nenadić u poslednjem napadu pogađa prvi obruč i to je to u prvih 10 minuta. 

12:24

9. minut: Održava se ova prednost, 17:26

Čarapić je fauliran, ali promašuje oba slobodna bacanja, ali onda Dobrić gubi loptu i pravi faul nad Nenadićem. On pogađa oba puta. 

Sjajan pas Uskokovića za Kuridžu, koji pogađa uz faul, a potom kompletira sve pogođenim slobodnim bacanjem. 

Sa druge strane brz napad, Pecarski u naletu pogađa pod faulom, pogađa bacanje, pa i on kompletira napad za tri poena. 

12:20

8. minut: Zvezda u seriji! 12:23

Nova trojka za Crvenu zvezdu, pogađa sada Ognjen Dobrić u jednoj kontri, a potom trener FMP-a Jovanović dobija tehničku grešku zbog prigovora. Lojd daje to "poklonjeno" bacanje. 

Rit faulira Lešića, a on postiže daje jedan poen sa penala. Faul nad Davidovcem u napadu Zvezde, a on pogađa oba puta sa penala. 

Utrčava Dobrić i sjajnim "flouterom" povećava prednost.

12:13

6. minut: Vodi Zvezda! 11:15

Trojka Lazića i Crvena zvezda konačno hvata priključak. Očajan napad FMP-a, ispala je lopta Lazareviću. Potom je Lojd promašio u kontri, ali loptu hvata Simonović i fauliran je. Sada pogađa jedno bacanje. 

Lojd krade loptu Ulubaju, krade je i sada vodi Zvezda! Još jedan promašaj Lešića za tri, Lazić pogađa za tri i raste prednost. Tajmaut FMP-a.

12:09

4. minut: Drži FMP prednost, 11:6

Nemanja Popović sjajan na startu! Ostao je sam pod košem i ovo je njegov sedmi poen. Potom brz napad FMP-a, ali Lazarević promašuje otvorenu trojku. 

Simonović daje loptu u ruke protivniku, a onda Čarapić prodire u kontri i fauliran je. Drugi faul Korija Voldena, pa Uskoković ulazi na parket. 

Pogađa Čarapić oba bacanja, a onda Lojd ne uspeva da probije Lazarevića, ali potom je Kuzmić fauliran ispod koša.Pogađa oba puta.

12:05

3. minut: Zvezda poentira, 7:4

Faul u napadu Džordana Lojda, ali i na drugoj strani vidimo istu grešku, pa je lopta u rukama Crvene zvezde. 

Simonović kreće na prodor, ali ga Popović faulira. Iskusni košarkaš ide na liniju penala. Prvi put pogađa, potom promašuje, ali je neko prerano ušao u reket. Iz popravnog drugi poen.

Faul nad Čarapićem, a onda on daje sjajan pas za Lazarevića koji je ostao sam na ziceru. Potom Simonović daje pas za Kuzmića i sada je 7:4

12:01

1. minut: Poveo je FMP! 5:0

Meč je startovao i prvi posed je za FMP! Iznenađenje u startnoj petorci Nemanja Popović daje prve poene. Ne uspeva Zvezda da realizuje svoj napad, a onda Popović pogađa trojku!

12:01

STARTNE PETORKE

FMP: Čarapić, Lazarević, Ulubaj, Popović, Đorđević

CRVENA ZVEZDA: Volden, Lojd, Lazić, Simonović, Kuzmić

11:48

Crveno-beli i dalje bez pleja

Ni na ovom meču nema Lengstona Hola, koji je zbog povrede meč protiv Olimpijakosa, tako da će minute na pleu deliti Volden i Uskoković. 

Naravno trener Obradović tu može da se osloni i na Lojda i Davidovca, koji mogu da pruže dobre minute na poziciji 1, iako im to nije prirodno mesto na terenu. 

11:44

Stari znanci

Kao što je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić istakao pred meč ovi timovi se jako dobro poznaju. Osim što redovno igraju u ABA ligi tu je i nekoliko košarkaša koi su igrali za oba kluba. 

Crvena zvezda se na početku sezone pojačala Aleksom Uskokovićem, Aleksom Radanovom i Duopom Ritom iz FMP-a, a i Ognjen Kuzmić je prošlu sezonu završio kao član "Pantera" 

Sa druge strane Filip Čović, Stefan Lazarević i Nemanja Nenadić su nedavno nastupali za crveno-bele.  Čovića neće biti na meču zbog povrede nosa.

11:20

Dobrodošli!

Uz MONDO pratite meč FMP-a i Crvene zvezde uživo iz minuta u minut. 

Deseto kolo regionalnog takmičenja počelo je dramatičnom utakmicom Krke i Splita u kojoj je slovenački tim došao do pobede 80:78, a ovo je drugi meč na programu.