Idemo!

SRBIJA DOBILA LEPE VESTI IZ FIBA: Albanija je izbačena, košarkašice na Evropskom prvenstvu!

Autor Dušan Ninković

Sada je plasman Srbije definitivan.

Izvor: MN Press

Srbija je savladala Tursku, zatim Albaniju, Litvaniju i još jednom Tursku, pre nego što su se uslovi u grupi promenili!

Dva kola pre kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci za dame, koje treba da se odigra naredne godine, FIBA je donela neobičnu odluku. Albanija je izbačena iz takmičenja!

Na prva četiri meča su upisale isto toliko poraza i to tako što su prve dve utakmice, a na naredna dva meča se nisu ni pojavile. Zbog propuštanja kvalifikacionog turnira u Turskoj, Albanija je eliminisana iz daljeg takmičenja.

Podsećamo, reprezentacija Srbija je pobedila Albaniju u Durešu rezultatom 139:34, odnosno čak 105 poena razlike!

Ovakva odluka FIBA znači i da se reprezentacija Srbije plasirala na naredno Evropsko prvenstvo.

''Nacionalni tim Albanije je predao utakmice protiv Turske i Litvanije i zbog toga je automatski eliminisan iz daljeg takmičenja. Svi rezultati koje je zabeležila Albanija će biti izbrisani. Takmičenje u grupi E će se nastaviti sa tri tima i biće završeno u feubrarskom prozoru 2021. godine'', navodi se u saopštenju.

Reprezentacija Srbije je trebalo da odigra još jedan meč protiv Albanije, ali je nakon diskvalifikacije izabranicama Marine Maljković ostao samo meč protiv Litvanije.

Litvanke nemaju nijednu pobedu u dosadašnjem delu. Sa druge strane, Srbija ima tri trijumfa iz isto toliko kola i poznato je da su naše košarkašice obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj i Španiji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.