10/0 za Igokeu

ZADAR NIJE "VIDEO KOŠ" - DAO 16 ZA POLUVREME: Debakl na terenu gde stalno gubi!

Autor Mladen Šolak

Dalmatinci su došli u Laktaše da tamo ostvare prvi trijumf u istoriji, ali su i ovog puta "počišćeni"

Martin Junaković, košarkaš Zadra
Izvor: MN Press

Kada se Igokea i Zadar sretnu u Laktašima, epilog je praktično unapred poznat - pobeda domaćina!

Tako je bilo i ove večeri, kada je Igokea deseti uzastopni put na svom terenu savladala gosta iz Hrvatske (72:48), u utakmici u kojoj su gosti imali ogromnih problema. Zapravo, 20 minuta držali su se Zadrani, a onda potpuno stali i doživeli šesti poraz ove sezone.

Iako je prvo poluvreme nagovestilo dramu (33:32), u drugom je Igokea "oduvala" gosta i u trećoj i četvrtoj četvrtini ga nadigrala impresivnim rezultatom 39:16

Čak šest i po minuta gosti nisu pogodili u nastavku, što je Igokea iskoristila da se odlepi na 44:32 i u tom periodu je praktično "slomila" utakmicu.

Ta ofanziva domaćih bila je sasvim dovoljna za njihovu sedmu pobedu u sezoni, dok je Zadar bio potpuno izgubljen. To svedoči i šut gostiju za tri poena posle prvih 30 minuta - 2/18! Pored ostalih kikseva, Domagoj Vuković je dao "autokoš". I to oslikava šta se događalo na terenu.

Zanimljivo je da je kompletna ekipa Zadra u drugom delu meča dala četiri poena manje nego njen najbolji strelac na utakmici, Amerikanac Činanu Onuaku (20)

Igokea Zadar
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Igokea: Klemons 14, Vulić, Atić 7, Jovanović 12, Simanić, Kočić, Jošilo 13, Talić 5, Pot 2, Voler 11, Karmajkl 3, Fundić 5

Zadar: Karter 9, Paponja, Džastis, Palokaj, Vujičić, Vuković 5, Bursać 4, Junaković 8, Buljan, Mavra 2, Onuaku 20, Žilber.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.