Ne valja!

JOKIĆ I NBA ZVEZDE PROPUŠTAJU KVALIFIKACIJE ZA TOKIO? Katastrofalan dogovor FIBA i NBA na pomolu!

Autor Nikola Lalović

I ostale NBA zvezde iz Srbije pod velikim znakom pitanja!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zamenik prvog čoveka NBA lige Adama Silvera Mark Tejtum ponovo je govorio o mogućnosti da NBA igrači nastupe na Olimpijskim igrama 2021. godine, kao i na kvalifikacionim turnirima za to takmičenje i doneo je loše vesti za reprezentaciju Srbije, 

Mi smo jedan od domaćina kvalifikacionih turnira, a "orlovi" će morati da osvoji kvalifikacije kako bi se plasirali u Tokio. Nažalost, kvalifikacije bi mogle da prođu bez naših najvećih NBA zvezda!

Tejtum je istakao da je bilo razgovora sa generalnim sekretarom FIBA Andreasom Zagklisom kako bi se omogućilo da najveće zvezde nastupe na Olimpijskim igrama. 

"Andreas i ja razgovaramo na nedeljnom nivou već osam ili devet meseci otkako je počela pandemija virusa korona. U vrlo smo bliskom kontaktu, pričali smo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom takođe. Naša sezona se završava pre Olimpijskih igara, a FIBA je zapravo pomerila kvalifikacione turnire u saradnji sa MOK-om kako bi došlo do dogovora sa nama i kako bi igrači iz NBA mogli tu da učestvuju", rekao je Tejtum. 

NBA plejof ove sezone počinje 22. maja, a kvalifikacije za Olimpijske igre počinju 29. juna. To bi moglo da znači da će igrači čiji timovi odu daleko u plejofu propustiti kvalifikacije. Što se tiče Srbije to je svakako Nikola Jokić, a i timovi Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića i Nemanje Bjelice ciljaju na plejof. 

"Naša regularna sezona se završava u maju, pa će skoro polovini timova do tada biti gotova sezona. Njihovi igrači će moći da igraju u kvalifikacijama. Biće nekih igrača koji će biti sa NBA timovima tokom kvalifikacija", rekao je Tejtum. 

Srbija je izgleda u problemu. Jokić će skoro sigurno igrati plejof, kao i Boban Marjanović sa Dalasom. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica imaju šansu za plasman u drugu fazu NBA sezone, a to je već skoro čitava petorka. 

Na kraju će ispasti da ćemo morati da navijamo protiv naših u NBA.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.