KREĆE I DENVER

"VIDEO SAM DA SVI DOBRI IGRAČI IMAJU TAKAV MENTALITET": Nikola Jokić je spreman za početak nove sezone!

Autor Nebojša Marković

Srpska NBA zvezda se raduje otvaranju sezone protiv Sakramenta (četvrtak 03.00).

Izvor: YouTube/NBA/Printscreen

Nova sezona NBA lige je počela, a uskoro će na parketu biti i Nikola Jokić.

Srpski centar će i ovoga puta predvoditi Denver Nagetse, posle odlične prethodne sezone, a vremenom je izrastao u pravog lidera tima.

Jokić je upravo o tome pričao uoči početka NBA sezone. On predvodi Denver na i van parketa.

"Rekli su mi da je to sledeći korak pa ih slušam. Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet, da pričaju sa ekipom, da razgovaraju individualno. Ovde sam šest godina, od početka sam sa trenerom (Majkom Melounom, prim. aut), pa zato znam šta traži od igrača. Mislim da mogu da im pomognem da dobiju dodatne minute, više lopte", rekao je Jokić.

Momak iz Sombora kaže da mu niko nije sugerisao kako treba da se ponaša kao lider tima.

"Ne, jednostavno kažem ako imam šta da kažem. To neće uvek biti dobro. Tako ja shvatam taj proces, tako ga vidim, treneri će me ispraviti ako grešim, ali se nadam da se neće često dešavati."

Denver je protekle sezone imao peti najbolji napad u NBA ligi, a stigli su i do finala Zapadne konferencije. Ipak, i Jokić veruje da napad Nagetsa može da bude još bolji.

"Možemo da budemo mnogo bolji. Kada je druga petorka na parketu lopta i igrači su se dobro kretali, mogli ste da vidite da veruju jedni drugima na šutu, svi žele od slobodnog igrača da šutira. Takav način igre, takvo samopouzdanje će nam mnogo značiti."

Iz Denvera su između dve sezone otišli Toni Kreg, Mejson Plamli i Džeremi Grent, pa će sada biti promena u odbrani tima.

"Pokušavamo da više igramo timsku odbranu. Videli smo kako smo dobili Jutu i Kliperse. Da, Tori i Mejson su sjajni pojedincim, ali su imali tim iza sebe pa su nekako znali koliko agresivni mogu da budu. Neko je bio tu da ih zaštiti. Čuvali smo jedni drugima leđa. To je potreban način razmišljanja, da nikad ne predajemo poziciju, da pomažemo jedni drugima u odbrani, da im ne dozvoljavamo otvorene šuteve, da ih nateramo da se više namuče da bi imali otvoren šut", objašnjava Jokić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.