Maestralno!

ĐORĐE GAGIĆ KAO NIKOLA JOKIĆ: Asistencija srpskog centra zaludela Litvance! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Ima nešto u srpskim centrima što ih tera da igraju kao bekovi...

Izvor: MN Press

Za čuda koja na NBA parketima pravi Nikola Jokić zna ceo svet, ali izgleda da i ostali srpski centri imaju u sebi nešto posebno. Recimo, obožavaju da razigravaju saigrače.

Tako je Đorđe Gagić u litvanskom kupu potpuno oduševio jednim dodavanjem za tačdaun, odnosno poene u kontri svog Lijetkabelisa. Na kraju je njegov tim i slavio, rezultatom 87:68.

Gagić nosi dres Lijetkabelisa, a u kupu su igrali protiv CBeta, koji nije bio rival za jači otpor. Nekadašnji košarkaš Partizana i Igokee nije morao previše da se umara, pa je tako susret završio sa samo četiri poena na ovom meču.

Ali, oduševio je asistencijom i jednom kontrom koju je vukao preko celog terena. Prvo je u Jokićevom stilu dobio loptu u ruke pod svojim košem, a onda bacio pas preko celog terena, za saigrača koji je već istrčao!

Zatim, tu je bio i jedan napad tokom kog je u stilu beka nosio loptu preko celog terena, a celu akciju je ukrasio fenomenalnim zakucavanjem. Podsećanje da je Gagić, za čije partije možda niste čuli u prethodnom periodu, još u dobroj formi.

Gagić je tokom juniorske karijere nastupao za FMP, Superfund, Vojvodinu i Crvenu zvezdu, a prvi seniorski ugovor je potpisao za Mornar. Nakon toga je igrao za Hemofarm, Partizan, Gazijantep, Brindizi, Tenerife, Cmoki Minsk, Istanbul, Jesilgiresun, ponovo Partizan, Aris i Igokeu.

Svojevremno je bio i reprezentativac Srbije, sa kojom ima medalju na Univerzijadi. Trenutno mu je trener u litvanskom timu Nenad Čanak, bivši košarkaš i trener Partizana.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.