HAOS ZAVRŠNICA!

BRUTALNI NIKOLA JOKIĆ ISPUSTIO POBEDU: Ludački "tripl-dabl" pa greška Srbina za poraz uz zvuk sirene! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Srpski centar je uspeo da odvuče Nagetse u produžetak, ali Sakramento Nemanje Bjelice je na kraju odneo trijumf!

Počela je nova sezona NBA lige, ali nastavlja se stara forma Nikole Jokića! Srpski centar dominirao je još jednom u dresu Denvera, ali uprkos njegovom 42. "tripl-dablu" u karijeri, to nije bilo dovoljno da se savlada Sakramento.

DENVER - SAKRAMENTO 122:124 (31:25:29:28, 24:36, 28:23, 10:12)

Bila je to luda utakmica za start sezone Nagetsa i Kingsa, a u njoj - Nikola Jokić u centru pažnje, i po dobru i po zlu.

Srpski centar je dominirao na parketu, jer je ludačkim tripl-dablom uspeo da stigne do 29 poena, 15 skokova i čak 14 asistencija, a zabeležio je i tri blokade. U protivničkom taboru, Nemanja Bjelica je ubacio 10 poena.

Ipak, jedna od šest izgubljenih lopti ispostaviće se kobnim, pošto je nakon nje, Sakramento u poslednjoj sekundi produžetka uspeo da preko Badija Hilda stigne do pobede.

Jokić je bio izvrstan tokom čitavog meča osim tog jednog napada, pogodio je 10/16 za dva poena, ubacio jednu trojku, a asistencije je delio "i šakom i kapom".

Na samom kraju četvrte četvrtine je bio smiren i kada je trebalo da sa dva slobodna bacanja donese izjednačenje za 112:112, kojim se otišlo u produžetak.

Međutim, na 13 sekundi do kraja Denver je imao 122:120, potom su primili dva poena, a onda uspeli da sve uprskaju u poslednjih šest sekundi.

Pri rezultatu 122:122, Jokić se spetljao vodeći napad, izgubio je loptu, a Hild je uz zvuk sirene uspeo da donese trijumf Kingsima. Žalio se Jokić u tim trenucima sudijama, ali nije to mnogo pomoglo...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Pored Jokićevog sjajnog "tripl-dabl" učinka, u Denveru ga je sa 24 poena pratio Majkl Porter Junior, dok su Pol Milsap i Vil Barton ubacili po 16 poena.

Trio Kingsa Badi Hild-Dearon Foks-Harison Barns najzaslužniji je za pobedu, pošto su ubacili ukupno 64 poena, Hild 22, a druga dvojica po 21 poen. Naš Nemanja Bjelica je ostvario učinak od 10 poena i četiri skoka za 16 minuta na terenu, uz tri pogotka iz igre i 4/4 sa linije slobodnih bacanja.

Učinak Nikole Jokića protiv Sakramenta
Izvor: Youtube/Z. Highlights

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.