POIGRAVAO SE!

NEZAUSTAVLJIVI JOKIĆ ZA ISTORIJU NBA LIGE: Srušio Hjuston i uradio nešto što niko nije 52 godine! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Srbin je ponovo odigrao meč u svom stilu i upisao se u istoriju NBA lige.

Strašan je igrač Nikola Jokić i to nastavlja da dokazuje i u novoj sezoni. Posle dva startna poraza, Denver je stigao i do prvog trijumfa u sezoni, a predvodio ih je nezaustavljivi Jokić novim brutalnim "tripl-dabl" učinkom.

DENVER - HJUSTON 124:111
/36:26, 34:34, 36:23, 18:28/

Bilo je to veče za pamćenje, pošto je Jokić ostvario svoj 43. "tripl-dabl" u NBA karijeri i to tako što je uradio nešto što niko nije pune 52 godine!

Jokić je "zasuo" Džejmsa Hardena i drugove sa 19 poena, 12 skokova i neverovatnih 18 asistencija! Tako je Srbin postao prvi NBA centar sa 18 ili više asistencija na jednom meču još od Vilta Čemberlena 1968. godine!

Poigravao se Jokić u svom stilu, delio lopte na sve strane, izluđujući Hjuston, pa su koristi od toga imali i Džamal Marej (21 poen) i Pola Milsap (19 poena).

Jokič je zabeležio 8/11 pri šutu iz igre, uz jednu postignutu trojku.

Denver je odigrao tri izvanredne četvrtine tokom kojih je njihova prednost nad Rokitsima samo rasla, a u sve tri su postigli najmanje 34 poena. U poslednjoj su mogli da malo uspore, ali gosti iz Hjustona nisu imali šansi da se rezultatski vrate u meč.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Jokić je u odličnoj "all-round" partiji zabeležio i tri ukradene lopte i jednu blokadu, dok je najbolji pojedinac u timu Hjustona ponovo bio Harden. Ubacio je 34 poena uz pet trojki, dok je Kristijan Vud upisao 23 poena.

Nikola Jokić protiv Hjustona
Izvor: YouTube/NBA Highlights

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.