Neobična priča

FMP DOVODI POJAČANJE U REKETU: Igrao fudbal, porastao, pa promenio sport!

Autor Dušan Ninković

''Panteri'' dobijaju pojačanje u centarskoj liniji.

Izvor: MN Press

Tim iz Železnika će u nastavak sezone jači za centra. I to stranca!

FMP će, po tvrdnjama ''Sportanda'', pojačati Ebuka Izundu, nigerijski košarkaš koji je karijeru gradio u SAD i Evropi, a u Beograd dolazi nakon kratke epizode u francuskom Strazburu.

''Panteri'' se ove sezone muče u ABA ligi, pa su neophodni neki rezovi u klubu. Jedan od poteza koji su povučeni je angažovanje centra koji bi trebalo da bude od velike pomoći u nastavku sezone i borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

Izundu (24) igra na poziciji centra, visok je 208 centimetara, a težak preko 100 kilograma.

Ebuka Izundu je poreklom iz Nigerije, gde se prvo bavio fudbalom, ali je zbog visine počeo da trenira košarku sa 16 godina. Njegova košarkaška karijera pre seniorskog nivoa vezana je za SAD.

U Americi je igrao u srednjoj školi, zatim i na koldžu, a kasnije i Letnju ligu za Golden Stejt Voriorse, kada nije izabran na draftu. Prvi evropski ugovor je imao sa Betisom, gde se zadržao jednu sezonu, a na početku tekuće je prešao u Strazbur.

Ekipa FMP-a je pre nekoliko dana sporazumno raskinula ugovore sa Nikolom Popovićem i Okbenom Ulubajem, a istim putem bi mogao da krene i Ognjen Čarapić. Danas je ugovor sa klubom potpisao Lazar Vasić, mladi košarkaš koji je ponikao u Crvenoj zvezdi.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi