Košarka

BIĆE ŽESTOKA BORBA ZA ABA PLEJ-OF: Cedevita zaustavila Megu, "prštaće" do kraja!

Autor Mladen Šolak

Važan trijumf Ljubljančana u Beogradu

Izvor: MN Press

Posle uzastopnih poraza od Mornara i FMP-a, Cedevita Olimpija je stala na noge u prvom ABA derbiju u novoj godini. Na gostovanju Megi, rivalu protiv kojeg će se izvesno boriti za plasman u plej-of, Ljubljančani su kontrolisali meč i slomili otpor mladog srpskog tima.

Mega – Cedevita Olimpija 88:93 (29:28, 20:20, 21:24, 18:21)

Ekipa Jure Golemca ovako je ostala među kandidatima za plasman u doigravanje, nanevši Megi četvrti poraz. I jedni i drugi imaju još mnogo utakmica pred sobom i otvoren put da pokažu šta mogu i da se bore do kraja za plasman među četiri.

Iako je Cedevita Olimpija na početku poslednje četvrtine ravnopravnog meča vodila samo dva poena prednosti (72:70), napravila je seriju 5:0 i košem Džeroda Džonsa i Kendrika Perija stekla važno vođstvo, 77:70.

Mega je potom uspevala da se dva puta primakne na posed zaostatka (74:77, 77:79), ali je Edo Murić odgovorio trojkom za "plus 5" na šest minuta pre kraja i od tog trenutka krenuo je nezadrživi nalet gostiju...

Cedevita Olimpija je ovim trijumfom ostvarila skor 7-3 i sada zauzima šesto mesto na tabeli, sa pobedom više od Partizana (6-6). Sa druge strane, Mega je izgubila korak za Zvezdom i Mornarom i sada ima po trijumf manje od tog tandema (10-2).

"Čestitam Cedeviti Olimpiji na zasluženoj pobedi, očekivali smo ovakvu utakmicu, oni igraju napadački i nisu nas iznenadili pristupom i šutem za tri poena. Mislim da su u tom segmentu najkvalitetniji u ligi ili su jedni od najkvalitetnijih... I kada smo igrali solidnu odbranu primali smo ponekad šuteve u zadnjim sekundama. To bude malo deprimirajuće i odrazi se sigurno i na napad", rekao je posle meča trener Mege Vlada Jovanović.

"Stalno pričamo da smo mlada ekipa, jako nam je teško posle dobrih partija da ostanemo sa dve noge na zemlji, Drago mi je da momci napreduju, pokazuju kvalitet, talenat, ali opet isklizaju i ne možemo do kraja da ih ubedimo da svaka utakmica mora da se 'zaradi'. U ovom meču nam je falila veća doza agresivnosti u odbrani", dodao je on.

MEGA: Mišković, Smit 13, Petrušev 21 (5 sk), Tepić 9, Momirov 10, Novak, Simonović 21 (8 sk), Jovičić, Cerovina 4, Matković 2, Kazalon 8.

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 21, Hokpins 7, Murić 3, Ukić, Blažić 17, Braun 16, Hodžić, Džons 15, Dimec 4, Marinković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.