poštovanje prema velikanu

"IMALI SU DOBIJENU ZVEZDU, ZNALI SMO DA ĆE BITI TEŠKO": Trener Partizana hvali Split, uzdržan u pohvalama Jaramazu

Autor Pavle Knežević

Partizan je slavio, ali nije oduševo u Splitu

Izvor: MN Press

Partizan nije blistao, ali je pobedio Split u gostima i ostvario prvi trijumf u novoj goini.

Ognjen Jaramaz je odigrao fantastično, ali trener Sašo Filipovski nije hteo posebno da ga izdvaja, pohvalivši Split i istakavši probleme svoje ekipe.

Ali, pre svega je istakao zadovoljstvo što je ponovo u gradu trostrukog evropskog prvaka.

"Drago mi je da sam posle dugo vremena u Splitu. Baš je lepo videti ove mlade igrače Splita, koji stvarno izgledaju lepo, to je dobar materijal. Mi smo danas vrlo teško igrali, imali smo samo četiri beka u rotaciji, bili smo bez Pejdža i Zagorca. Bilo je vrlo teško, tako da nam je Novica pomogao par minuta na trojci. Teško gostovanje, teško putovanje, svestan sam da smo dobili utakmicu. Splitu bih poželeo da nastave da rade i baš mi je drago što nema publike", rekao je Filipovski.

Partizan nije igrao u Splitu više od osam godina, a nisu zaboravljeni veliki derbiji koje su ovi velikani nekada igrali. Ljudi iz kluba kažu da je postojalo ogromno interesovanje, da je bilo mnogo poziva, ali pandemija je rekla svoje.

Na tribinama se našao i jedan od onih koji su nekada igrali te derbije, Dino Rađa, koji je nosio duks Jugoplastike. Ipak, Split je bio nemoćan, a krajnji rezultat je i malo previsok.

"Jeste, kažem, bila je teška utakmica. Split je imao dobijenu utakmicu protiv Zvezde i nekoliko je izgubio u završnici. Nikako ih nismo potcenjivali, maksimalno smo se spremali koliko smo mogli i srećni smo zbog pobede", rekao je Filipovski.

Jaramaz je bio neizbežna tema, ali trener je ostao uzdržan.

"Svaka ekipa ima nekog ko odskoči, tako je Marko Luković igrao dobro za Split, Mesiček isto. Sa druge strane, normalno da Ognjen zaslužuje pohvalu, kao i svi njegovi saigrači", rekao je Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.