TO JE ON!

LUKA DONČIĆ JE SPEKTAKULARAN: Strašan tripl-dabl, pa rušenje Lebronovog rekorda!

Autor Milutin Vujičić

Majstor ostaje majstor...

Nije bio zadovoljan svojim igrama Luka Dončić na početku sezone, ali izgleda da je konačno na pragu forme pošto je protekle noći uništio odbranu Hjustona!

Dalas je slavio u Tojota centru (113:100), a Dončić je bio nezaustavljiv. Odigrao je svoju najbolju partju u novoj sezoni i upisao je tripl-dabl, najavivši da ćemo u nastavku viđati samo još kvalitetnije partije od njega.

Dončić je postigao 33 poena (12/25 šut iz igre) uz još 16 skokova i 11 asistencija, a neki od njegovih poteza zaista su bili spektakularni.

Kada god je bilo bitno Slovenac je "izmišljao" poene, a oborio je i jedan rekord!

Postao je četvrti najbrži u NBA istoriji koji je dostigao bar po 1.000 poena, skokova i asistencija i za to mu je bilo potrebno 139 utakmica.

Prestigao je Lebrona Džejmsa (158 utakmica), ali neke legende su ipak ostale ispred. Tako je apsolutni rekorder Oskar Robertson (98 mečeva), a potom sledi mladi Ben Simons (123) i legendarni Medžik Džonson (126).

Dončiću je ovo 26. tripl-dabl u karijeri što je najviše za NBA košarkaša mlađeg od 22 godine, pa je iza sebe ostavio prethodno pomenute Simonsa i Džonsona.

Luka Dončić (sport)
Izvor: Youtube/Dallas Mavericks

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.