otvorio se

ZVEZDA HOĆE PETRUŠEVA, A ON OTKRIO GDE NASTAVLJA KARIJERU: Vunderkind Mege već doneo odluku!

Autor Pavle Knežević

Apsolutni je hit ABA, mnogi ga traže, ali on zna kuda će posle Mege

Izvor: MN Press

Filip Petrušev je hit ABA lige, u prva tri meseca dva puta je bio MVP, izazvao je pažnju mnogih klubova, a Crvena zvezda je i javno potvrdila interesovanje za njega.

Sada je imala priliku da ga vidi i Grčka, gde je Mega Soccerbet igrala humanitarnu utakmicu sa Olimpijakosom, a tamošnjim medijima je otkrio koja mu je sledeća destinacija u karijeri.

On je u opširnom intervjuu za SDNA rekao da se ni malo ne kaje što se vratio u Evropu posle NCAA i kazao da je Mega prava sredina za njega.

"Ako postoji sredina koja može da me pripremi za NBA, to je Mega. Tražili su me mnogi klubovi u Evropi, ali jako malo njih ima toliko mladih igrača. U ekipi imamo desetoricu uzrasta između 19 godina i 21, a igramo u jako dobroj organizaciji. Imamo vremena da radimo, da napredujemo i da se razvijemo takmičarski na svim nivoima. Mega zna kako da razvije talenat, a mnogi su odatle otišli u NBA, zato sam znao – ako se budem vraćao u Evropu, biće to jedino Mega", rekao je Petrušev.

Iz Mege je 12 igrača izabrano na draftu, a mnogi nekadašnji njeni igrači su standardni u NBA. Pre svih Nikola Jokić, ali i Ivica Zubac i Goga Bitadze između ostalih.

"Trudim se da idem stopama tih igrača, jer su oni bili jako uspešni ovde. Naročito Jokić, tako da mi svi oni daju primer i pokazuju mi put", ispričao je visoki igrač koji pokriva pozicije krilnog centra i centra.

Gonzaga je jedan od favorita za titulu u NCAA, kaješ li se što si se vratio u Evropu?

"Ne, ne žalim uopšte. Igram bolje nego što sam igrao u Gonzagi, a ovde je bolje organizovano i radim mnogo više stvari nego na koledžu. Ali, ne želim ni na koji način da ispadne da govorim loše o njima. Zahvalan sam im na svemu što su uradili za mene. Pratim ih, dobro igraju i dobri su i ove godine, ali, ponavljam, Mega je mnogo bolje organizovana", kaže Petrušev.

On je na kraju otkrio gde namerava da ide iz Mege. Ne, to nije Zvezda, ali nijedan regionalni ni evropski klub. Znate i sami odgovor, ali da li ćemo ga već sledeće sezone videti na draftu?

"U prethodne dve godine sam govorio da ću izaći na draft, pa sam se vraćao na Gonzagu. Tako da – očekujte neočekivano. I sledeće sezone ću objaviti učešće. Hoću da to bude moj sledeći korak i imaće smisla. To je moj veliki cilj", rekao je Petrušev.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.